“Улагање у младе је улагање у будућност Српске”: Привредник из Њемачке даровао школи у Прибоју школску лектиру и спортске реквизите :: Semberija INFO ::

 

“Улагање у младе је улагање у будућност Српске”: Привредник из Њемачке даровао школи у Прибоју школску лектиру и спортске реквизите


Хуманиста и привредник из Њемачке Мирослав Којадиновић донирао је данас Основној школи “Вељко Чубриловић” у Прибоју код Лопара школску лектиру и спортске реквизите вриједности 3.000 КМ.

Којадиновић је присуствовао часу физичког васпитања и посјетио школску библиотеку истакавши да је улагање у младе генерације улагање у будућност Републике Српске.

-Трудим се да сваки долазак у Лопаре, које су моја друга кућа, искористим да дам свој допринос овој локалној заједници, а посебан је осјећај када дођете у матицу и видите жељу код  овдашњих челних људи да овај крај напредује-рекао је Којадиновић.

Улагање у дјецу и младе људе су према Којадиновићевим ријечима од стратешког значаја за друштво.

-Важно је да имају што боље услове током школовања и да се на што квалитетнији начин образују и буду кадрови који ће у будућности дати допринос развоју своје отаџбине-навео је Којадиновић.



Директор школе Војислав Божић уручио је захвалницу Којадиновићу за доброчинство а посебно за донацију 154 књиге школске лектире.

-Много нам значи ова донација, по нашу срећу постоје људе попут Којадиновића који је несебично помогао да набавимо недостајуће и зановимо оштећење књиге из обавезне школске лектире и спортске реквизите које ће побољшати наставу физичког васпитања-рекао је Божић.

Основна школа “Вељко Чубриловић” заједно са два подручна одјељења у Липовицама и Пељавама има 105 ученика распоређено у 11 одјељења.


За Семберија инфо - Младен Василић