ПРВИ ТРАНСПОРТ ПАЦИЈЕНТА ХЕЛИКОПТЕРОМ ИЗ ДРУГЕ УСТАНОВЕ У БИЈЕЉИНСКУ БОЛНИЦУ :: Semberija INFO ::

 

ПРВИ ТРАНСПОРТ ПАЦИЈЕНТА ХЕЛИКОПТЕРОМ ИЗ ДРУГЕ УСТАНОВЕ У БИЈЕЉИНСКУ БОЛНИЦУ


У Болницу "Свети Врачеви" у Бијељини данас је хеликоптером транспортован пацијент са акутним инфарктом миокарда из требињске болнице.


 
"Пацијент старости 45 година из Требиња, премјештен је у нашу установу ради хитне коронарографије, односно, хитног снимања крвних судова срца због акутног инфаркта миокарда. Процедура је учињена по хитном поступку верификована је вишесудовна коронарна болест. Пацијент је стабилан, добро и врло вјероватно у скоријој будућности пацијент ће имати потребу за хируршким начином реваскуларизације миокардом. Оно што је најважније јесте да је пацијент добро, стабилано, без болова и поремећаја ритма", изјавио је након интервенције кардиолог др Александар Јањичић, начелник Одјељења за интернистичке гране.


 
“У договору нашег директора проф. др Максимовића са директором Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобаном Кустурићем и уз координацију са директором Опште болнице у Требињу Недељком Ламбетом, успјешно је обављен транспорт пацијента са инфарктом миокарда. Фактор времена је пресудан у преживљавању у овим ситуацијама и у ту сврху хеликоптерски транспорт је веома значајан. Двадесет одсто пацијената са акутним инфарктом миокарда, нажалост не преживи ради неблаговременог дјеловања. Имали смо прилику да и раније користимно Хеликопетрски сервис Републике Српске и у смислу слања пацијената у веће здравствене центре, а сада и бијељинска болница постаје установа којој гравитирају ти пацијенти који ће бити тако транспортовани да у најбржем времену могу да стигну до наше установе гдје ће им бити указана помоћ и лијечење”, рекао је др Немања Јанковић, помоћник директора бијељинске болнице.