ДИСКРЕТНИ ХЕРОЈИ – ДР ЖЕЛИМИР НЕШКОВИЋ ИЗ ЛОПАРА :: Semberija INFO ::

 

ДИСКРЕТНИ ХЕРОЈИ – ДР ЖЕЛИМИР НЕШКОВИЋ ИЗ ЛОПАРА


У неколико локалних заједница широм Републике Српске раде љекари који су и у тешким и кризним временима свједоци зашто је ово најхуманији позив.

Бесплатном дијагностиком, лијечењем и топлим људским приступом, помажу онима који су без адекватне здравствене заштите, често заборављени или на маргинама друштва.

Њихови мотиви за доброчинство и волонтерски рад разликују се у нијансама, а углавном их води љубав према човјеку, свом крају и узвишени осјећај помоћи другоме, који, како истичу, нема цијену.

Један од њих је и Желимир Нешковић, директор Дома здравља у Лопарама, који већ шест година обилази мајевички крај и помаже својим сународницима.

Оно што је почело као индивидуална акција, кроз године се развило у тимски рад, те му се придружило неколико колега са овог подручја. Осим своје стручности и времена, у волонтерске акције су уткали пуно воље и несебичну жељу да помогнуи угроженима или занемареним становницима мајевичког краја.

Доктор Нешковић почео је свој хуманитарни рад у зиму 2013. године у забаченом селу Завршје, а наставило се акцијама и по другим селима око Лопара.
 
Укључио сам и колеге, па је сада наш хуманитарни рад обимњији и опсежнији. Радимо ширу дијагностику у мјесним заједницама око Лопара које су удаљеније од Дома здравља. Површина општине Лопаре је око 290 километара квадратних и доста је разуђена”, казао је Нешковић.
Откада је постао директор Дома здравља у Лопарама предано се ангажовао да га осавремени и опреми најмодернијом медицинском опремом, те да и пацијентима који долазе у ову болницу, буде пружена најбоља њега и помоћ.

За волонтерски рад, како је истакао, мотивише га углавом љубав према његовом крају.
 

Мислим да ме већ дуже времена сви препознају као локал патриоту. Мотивише ме љубав према мом крају, жеља да путујем, будем са људима и учим”, истакао је Нешковић.

(НовиГлас/Мондо)