УДРУЖЕЊЕ ЛИКОВНИХ УМЈЕТНИКА „СВЕТИ ЛУКА”: ОТВОРЕНА ДЕСЕТА ИЗЛОЖБА УМЈЕТНИЧКИХ РАДОВА (ФОТО) :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ЛИКОВНИХ УМЈЕТНИКА „СВЕТИ ЛУКА”: ОТВОРЕНА ДЕСЕТА ИЗЛОЖБА УМЈЕТНИЧКИХ РАДОВА (ФОТО)


У Галерији Центра за културу отворена је десета по реду изложба радова Удружења ликовних умјетника “Свети Лука”. Ријеч је о традиционалној децембраској изложби, а ове године изложба је у знаку двије деценије постојања и преданог рада. Предсједник Удружења, Панто Пантић, истакао је да је ријеч о традиционалној децембраској изложби и одличној сарадњи са Галеријом Центра за културу.



-На овој изложби се представило 29 ликовних умјетника са 70 радова, а заступљење скоро све технике. Изложба је продајног карактера, а биће отворена до 14. десембра”, рекао је Пантић. Сабира Парац, члан је удружења већ осам година и публици се представила са три рада.
 



-Изложила сам три рада, а у питању су колажи. Кроз ове колаже оживљавам новинске чланке, али и са циљем да остану вјечни”, рекла је Пазарац. Чланица удружења, Ивана Кокановић, срећна је што је дио сјајне екипе умјетника, а посебно што је по струци правник.
 



-Сликарством се бавим, јер то волим и уживам у јаким бојама. Техника којом сам радила слике за изложбу је акрил, а тема је приморје”, рекла је Кокановићева. Иначе, Удружење ликовних умјетника “Свети Лука”поред традиционалне децембраске изложбе, успоставило је још једну традицију, Васкршњу изложбу у Музељу “Семберије”. Окупљају око 45 чланова, који се професионално или из хобија баве ликовним стваралаштвом у најразличитијим техникама.
 



Семберија инфо