ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ “ДУШКО РАДОВИЋ” ИЗ УГЉЕВИКА ОБИЉЕЖИО 100 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА ВЕЛИКОГ ПЈЕСНИКА ЧИЈЕ ИМЕ НОСИ :: Semberija INFO ::

 

ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ “ДУШКО РАДОВИЋ” ИЗ УГЉЕВИКА ОБИЉЕЖИО 100 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА ВЕЛИКОГ ПЈЕСНИКА ЧИЈЕ ИМЕ НОСИ


Полазници Дјечијег вртића "Душко Радовић" из Угљевика вечерас су пригодним програмом обиљежили 100 година од рођења овог великог српског писца чије име носи ова установа.

"`Поштована децо` су двије магичне ријечи којима се Душко Радовић обраћао својој омиљеној публици - дјеци, којима је посветио своје најљепше стихове уз које се, након много година од како су објављене, и даље најсрећније расте", рекао је директор угљевичког вртића Младен Стевановић.



Свечаност у угљевичком Центру за културу почела је пјесмом "Све што расте и треба да расте".

Након тога о Душку Радовићу говорила је ученица осмог разреда Основне школе "Алекса Шантић" Катарина Пајић.

Представу "Капетан Џон Пиплфокс", по тексту Душка Радовића, извели су глумци бијељинског Позориштанца "Маслачак".

Угљевички Вртић "Душко Радовић" похађа 161 дијете, у седам вртићких група.

Велики српски писац за дјецу и одрасле и јединствена личност српске културе Душан Радовић рођен је 29. новембра 1922. године.

Радовић је остао упамћен и као врстан дјечији писац - дјецу је увијек третирао као озбиљну и зрелу публику.

Радио је у листовима "Змај", "Пионир", "Кекец" и "Полетарац", а био је и уредник дјечијих редакција Радија и Телевизије Београд.

У широј јавности посебно је упамћен по радио-емисији Студија Б "Београде, добро јутро", којом је од 1976. до смрти 1984. године будио Београђане обиљем сатиричних доскочица, духовитих коментара и љупког хумора, обиљежених аутентичном мудрошћу.