СЕДМОГ ДЕЦЕМБРА ПРЕД ОДБОРНИЦИМА ГРАДСКОГ ПАРЛАМЕНТА ОДЛУКА О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА :: Semberija INFO ::

 

СЕДМОГ ДЕЦЕМБРА ПРЕД ОДБОРНИЦИМА ГРАДСКОГ ПАРЛАМЕНТА ОДЛУКА О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА


На данашњем међустраначком састанку представника парламентарних странака које се налазе у саставу Скупштине Града Бијељина, усаглашено је да 17.  сједница буде одржана  седмог  децембра у скупштинској сали у Центру за културу „Семберија“, са почетком у десет часова.

Предсједник Скупштине Града Александар Ђурђевић, рекао је да ће се на дневном реду наћи 26 тачака , а да посебну пажњу привлачи тачка о ребалансу буџета за 2022.годину.

-Приједлог је да градски буџет, због трендова који су тренутно присутни, попут инфлације и руско-украјинског рата, буде увећан за око дванаест милиона КМ. Ту је и Нацрт одлуке о бужету Града Бијељина за 2023.годину, који је предвиђен у износу од 67,1 милион КМ. То је у форми нацрта, а када се нацрт усвоји онда иде у јавну расправу, гдје ће сви грађани имати могућност да дају своје сугестије и примједбе.Ту је и консолидовани извјештај о извршењу бужета Града Бијељина за првих  девет мјесеци ове године, који је на неки начин крвна слика рада Градске управе, односно показује шта је био проритет у раду у тих девет мјесеци и сигурно је да ће ове три тачке изазвати највише дискусије”,рекао је Ђурђевић  и додао да ће се на наредном засједању наћи и низ тачака имовинско правне природе, као и приједлог Одлуке о измјени одлуке о посебној новчаној награди радницима у области јавног здравства, примарне и секундарне зрдравствене заштите на подручју Града, а који обављају послове везане за пружање услуга пацијентима обољелим од болести ЦОВИД-19.



Радиша Петровић, савјетник градоначеника Бијељине, изразио је наду да ће скупштинска већина усвојити предложени ребалас за 2022.годину, у оном формату у ком је и дошао у процедуру.

-Очекујемо усвајање ребаланса буџета, како би Градска управа нормално наставила своје функционисање.Кроз ребаланс имамо неколико већих ставки,попут помоћи пољопривредницима у износу од 1.200 000 КМ, а ту су  још и додатних 1.500 000КМ за сервисирање  кредита неколико јавних предузећа “, рекао је Петровић.

Семберија инфо