Због алкохола, из саобраћаја искључен 61 возач :: Semberija INFO ::

 

Због алкохола, из саобраћаја искључен 61 возач


Током регионалне акције на подручју Полицијске управе Бијељина због вожње у алкохолисаном стању из саобраћаја искључен је 61 возач.

На подручју Полицисјке управе Бијељина у периоду од 21.11. до 27.11.2022. године проведена је регионална акција усмјерена на контролу поштивања ,,односа возач-пјешак“ и контролу возача под дејством алкохола.

Током акције контролисано је 416 учесника у саобраћају, при чему је 140 учесника санкционисано због непоштовања ,,односа возач –пјешак“, од чега 13 пјешака и 127 возача.

Током акције 756 возача је алкотестирано, од чега је због вожње у алкохолисаном стању искључен 61 возач. Највише возача је искључено због вожње у концентрацији од 0,31 до 0,8 г/кг њих 29 возача. Због вожње у концетрацији од преко 1,5 г/кг и због одбијања да се подвргну тестирању на присуство алкохола у организму лишено је слободе 10 возача.

Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и правила, као и да не учествују у саобраћају под дејством алкохола'', упозоравају из полиције.