БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ”: ПОСЈЕТА ЕРИКА ЧЕЛИКА, ВЛАСНИКА ОНКОЛОШКИХ КЛИНИКА У ТУРСКОЈ :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ”: ПОСЈЕТА ЕРИКА ЧЕЛИКА, ВЛАСНИКА ОНКОЛОШКИХ КЛИНИКА У ТУРСКОЈ


Болницу “Свети Врачеви”, посјетила је турска делегација из Ацıбадем Хеалтх Гроуп коју је предводио Ерик Челик, власник онколошких клиника Ацибадем групе.

-Циљ посјете је да се упознамо са капацитетима и начином рада болнице у Бијељини и како ми можемо допринијети унапријеђењу рада.Као што сви знамо, канцер је веома тешка болест и тражи дуг опоравак пацијента. Најважније је да обољели од канцера има позитивне мисли, а ми смо у болници представили наш концет лијечења, односно протоколе по којима радимо. Циљ нам је да у болницу уведемо највеће стандарде у овој области, како би се пацијенти могли лијечити у овој болници. Ми у Турској, око 70 пацијената лијечимо у нашим болницама, а тако желимо да буде и овдје”, рекао је Ерик Челик.

Директор Болнице професор др Златко Максимовић захвалио се делегацији из Турске на посјети и подсјетио да је прије три мјесеца био у Истанбулу и обишао више клиника, међу којима је клиника Ацибадем Хеалтх Гроуп.



-Ово је узвратна посјета и предмет разговора била је онкологија, а гости су обишли наше онколошко одјељење, као и друга одјељења у болници. Договорили смо се да организујемо радне групе које ће у наредном периоду тражити моделе за будућу конкретну сарадњу. Са овом посјетом и плановима упознао сам и министра здравља Алена Шеранића, а свакако да ћу имати састанке и са представницима Фонда здравства РС, како бисмо нашли најбоље начине за сарадњу. Наш циљ је да корисници наших услуга имају најбољу здравствену заштиту”, рекао је проф. др Максимовић. Поред Ерика Челика, власника онколошких клиника Ацибадем групе, у делегацији су били др Али Шахин и онколог др Бурчин Будакоглу.

(Семберија инфо)