ЗВЕЗДИНЕ ЛЕГЕНДЕ ВЕЧЕРАС У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ЗВЕЗДИНЕ ЛЕГЕНДЕ ВЕЧЕРАС У БИЈЕЉИНИ


Удружење навијача Црвене Звезде из Бијељине, организовало је вечерас у Галерији Центра за културу “Семберија”, промоцију књига Зорана Тимића Тиме "Могу ли и ја са вама да разбијам воз" и Александра Апостоловског "Дуле Савић".

У књизи једног од најистакнутијих навијача Црвене звезде и легенде Делија, Зорана Тимића Тиме, описни су бројни догађаји на трибинама и улицама Србије, бивше Југославије и Европе. Аутор је био активни учесник свих збивања на Звездином сјеверу у периоду од почетка 80-их година и један од утемељитеља навијачке групе Ултрас а, касније и групе” Делије Север”.


 
-Многе ствари сам доживио и све сам то пренио у књигу коју вечерас промовишем. Све је написано у првом лицу и могу рећи да је то моја аутобиографска књига, а неки начин и историјат навијачког покрета у бившој Југославији и након тога“,рекао је Тимић.

Душан Дуле Савић ,пуних девет година био је члан  Црвене звезде. Током тог периода своје име је уписао златним словима у анале клуба а слободно се може рећи да не постоји играч у историји црвено-белих, који је више вољен и поштован од стране навијача, како клуба чији је дрес носио, али и присталица најљућих ривала.



Савић је рекао да се у књизи о њему, налази доста тога што у јавности до сада није објављено, посебно када је ријеч о неким фотографијама.

Говорећи о фудбалу некада и сада, Савић је истакао да се данас фудбал знатно разликује у односу на нека претходна времена.


-Можда се некада играо фудбал за који кажу да је љепши, данас се игра модерније брже и снажније. Морамо да прихватимо реалност какву имамо, нема више великих асова као некада. Данас се много тога дешава кроз маркетинг, све је то напредно али мени је оно раније било узбудљивије и љепше” ,рекао је Савић.
Вечерашња промоција, привукла је бројну публику, посебно ватрене навијаче Црвене звезде.

Семберија инфо