НАУЧНИ СКУП СА МЕЂУНАРОДНИМ УЧЕШЋЕМ НА ПЕДАГОШКОМ ФАКУЛТЕТУ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

НАУЧНИ СКУП СА МЕЂУНАРОДНИМ УЧЕШЋЕМ НА ПЕДАГОШКОМ ФАКУЛТЕТУ БИЈЕЉИНА


На Педагошком факултету у Бијељини, данас се одржава XII Научни скуп са међународним учешћем „Наука и настава данас“.

Далибор Стевић, декан Педагошког факултета у Бијељини, истакао је да су за овогодишњи, XII по реду Научни скуп са међународним учешћем „Наука и настава данас“ пријављена 63 научна рада, 107 учесника из осам земаља, те да научни одбор чине еминентни стручњаци и научници из 10 земаља.



-Овај научни скуп има карактер међународног научног скупа. Поносни смо на то, трудићемо се да подижемо љествицу на више и да на њему учествује што више наших колега из сусједних земаља. Данас су са нама ректорка Валахиа Универзитета из Тарговишта, професор са Валахиа Универзитета,  представници Хрватских школа, који су пријавили девет радова, колеге из Србије, Македоније и Мађарске и један пријављен рад из Русије. Без обзира на сву ову ситуацију која нас окружује, ми настојимо да се држимо постулата, „Наука не познаје границе“, а то ће и даље бити наш мото“, истакао је Стевић.



У име ректора Универзитета у Источном Сарајеву, новинарима се обратио проф. Др Срђан Лалић, проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Источном Сарајеву и рекао  да Универзитет у Источном Сарајеву ове године обиљежава 30 година рада у РС и изразио задовољство што јубилеј обиљежавају кроз овај скуп међународног карактера и што могу угостити пријатеље са других универзитета.

-Веома нам је драго због тема које ће данас бити представљене, али и закључци који ће бити изведени на данашњем скупу. У данашње вријеме често причамо о свјетској економској кризи, кризи здравственог система, али најосјетљивије је васпитање и образовање будућих покољена. Они су суочени са највећим изазовима, а један од њих је и вршњачко насиље“, казао је Лалић и додао да ће на данашњем научном скупу бити велики број научних радова који ће покушати дати одговоре како доћи до одређених рјешења да се овај ризик умањи.



Проф. Др Лаура Моника , ректор Валахиа Универзитета из Тарговишта рекла је да је тема на данашњем скупа јако блиска и њеним колегама у Румунији, те да се и они такође баве науком и наставом у данашње вријеме,  односно како унаприједити научни и наставни процес.

-У данашња турбулентна времена, постало је неопходно да имамо што боље истраживаче и што више унапређен наставни процес како би савладали проблеме који нам се у данашњем свијету намећу“, истакла је Проф. Др Лаура Моника

(Семберија инфо)