ГАЛЕРИЈА ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ „СЕМБЕРИЈА“ У БИЈЕЉИНИ ОРГАНИЗОВАЛА ЈЕ БЕСПЛАТНУ СЕДМИЦУ ЦРТАЊА! :: Semberija INFO ::

 

ГАЛЕРИЈА ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ „СЕМБЕРИЈА“ У БИЈЕЉИНИ ОРГАНИЗОВАЛА ЈЕ БЕСПЛАТНУ СЕДМИЦУ ЦРТАЊА!


Програм „Седмице цртања“ је трајао од 22. до 25. новембра у термину од 9.00 до 12.00ч. у просторијама Центра за културу „Семберија“.
 
Право на учешће имали су ученици старосне доби од 10 до 18 година.
Ученици су овога пута имати прилику да се упознају са новом цртачком техником, УЉАНИ ПАСТЕЛ НА ПАПИРУ.


 
Након успјешно реализованог програма "Седмица цртања" у августу,септембру и новембру Галерија Центра за културу „Семберија“ Бијељина наставља са овим видом ваннаставне активности, за све заинтересоване надарене ученике основних и средњих школа које припадају територији Града Бијељина.


 
Досадашњим радом успостављена је комуникација са ученицима, уочени потенцијални будући ликовни умјетници и ствараоци.


 
Постављени циљеви ове радионице су додатна социјализација ученика, упознавање и рад у техници туш на папиру у домену ликовне умјетности и стваралаштва, испољавање самосталности, креативности и маште током рада.
 


Програм радионице орагнизује и води кустос Галерије Павле Голијанин, који ће остварити менторски приступ ученицима током рада, гдје ће свако од ученика имати прилику да појединачно приђе проблему и добије консултације. Сви пријављени ученици, полазници радионице су подијељени у групе по категорији хронолошке старости. Потребан материјал за цртање, простор и опрему ће обезбиједити Галерија ЦЗК „Семберија“ Бијељина.