Обиљежавање Међународног дана дјетета у ЈУ Економска школа, Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Обиљежавање Међународног дана дјетета у ЈУ Економска школа, Бијељина


ЈУ Економска школа одазвала се позиву УНИЦЕФ - а и узела учешће у кампањи „Обојимо  свијет у плаво“ поводом обиљежавања 20. новембра Међународног дана дјетета. Кампања је подржана од стране Министарства просвјете и културе. Ученици школе реализовали су сљедеће активности: 

1. Ученици III5 одјељења који похађају предмет Демократија и људска права, у сарадњи са  предметним професором и психологом школе припремили су и реализовали презентацију током јавног часа под слоганом „Обојимо свијет у плаво - равноправност и инклузија“. Како је ове године у фокусу истицање равноправности и инклузије, циљ презентације био је упознавање ученика са сљедећим терминима: инклузија у наставном процесу и разлика између потешкоћа у развоју и посебних потреба. Одржавање јавног часа својим присуством су подржали управа, професори и ученици школе. Презентација је реализована у просторијама школе у два термина, за ученике прве и друге смјене. 



2. Ученици који похађају секцију из предмета Пословна комуникација у сарадњи са предметним професором, припремили су и реализовали едукативну радионицу под називом „Обојимо свијет емпатијом“. Радионица је имала сљедеће циљеве : објаснити значење термина емпатија; објаснити на које све начине можемо прихватити друге и разумјети емоционално реаговање других и вјежбати емпатију са ученицима. Радионица је одржана у просторијама школе за ученике трећег и четвртог разреда. Такође, на часовима поменуте секције ученици су учествовали и у креативној радионици под слоганом УНИЦЕФ - а „Обојимо свијет у плаво“ и том приликом израдили граничнике за књиге са мотивима свјетских метропола. На граничницима су се нашле и поруке које промовишу инклузију, равноправност, права дјеце, значај образовања и емпатије. Како би указали на важност Међународног дана дјетета, ученици су изашли из учионице, разговарали са грађанима и том приликом подијелили материјале који су настали у 
креативној радионици. Најмлађим становницима града уручени су балони у симболичној плавој боји. 

Наведене активности реализоване су са жељом да сваки дан буде дан дјетета и да емпатија и толеранција не буду знак слабости већ знак снаге!


ЈУ Економска школа Бијељина