“СТОП ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ”: Одржано предавање угљевичким основцима :: Semberija INFO ::

 

“СТОП ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ”: Одржано предавање угљевичким основцима


Командир Полицијске станице Угљевик Мићо Јовић данас је ученицима седмог разреда у угљевичкој Основној школи “Алекса Шантић” одржао предавање на тему “Стоп вршњачком насиљу”.

Јовић је истакао да је примарни циљ данашњег предавања, упознавање ученика са посљедицама које носи ова појава, као и подизање свијести о благовременом откривању ових видова насиља.

-Сваке године проводимо активности са најмлађим суграђанима, а посебно смо пажњу посветили вршњачком насиљу. Важно је ученицима отворити видике на ову тему, да би могли да препознају своју угроженост од других-рекао је Јовић.

У току предавања, Јовић је ученике подсјетио и на тему “Превенција злоупотребе опојних дрога”.

-Кроз предавања, дружење са најмлађима, кроз овакве примјере желимо да нашу дјецу упознамо са опасностима као и да будемо дио њиховог здравог одрастања који подразумијева похађање школе, бављење спортом и његовањем здравог стила живота-закључио је Јовић.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује од 14. новембра до 5. децембра 2022. године превентивну кампању „Стоп вршњачком насиљу“ у свим основним и средњим школама у Српској.

Један од задатака кампање „Стоп вршњачком насиљу“ је и унапређење комуникације и сарадње са директорима школа, просвјетним радницима, родитељима и самом дјецом, како би се побољшало међусобно повјерење, уочили конкретни проблеми, а све са циљем спречавања ескалације вршњачког насиља.


За Семберија инфо - Младен Василић