ОДБОРНИК ПЕРИЋ: ДЈЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ У ПАРКУ ЗРЕЛО ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ :: Semberija INFO ::

 

ОДБОРНИК ПЕРИЋ: ДЈЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ У ПАРКУ ЗРЕЛО ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ


На адресу одборника Републичке странке Српске /РСС/ Данијела Перића стигло је више притужби родитеља у вези са стањем у којем се налази дјечије игралиште у градском парку, а осим што су указали на поломљене љуљашке, недостајуће рукохвате на справама и дрвене дијелове који су у лошем стању, грађане занима и гдје је нестала једна од дрвених кућица.


 
- С обзиром на то да је дјечије игралиште у парку једно од мјеста које окупља највише најмлађих и њихових родитеља, сматрам да се мора обратити пажња на стање у којем се налазе тобогани, клацкалице, љуљашке... Постављам питање ко је надлежан за одржавање игралишта? Игралиште је реализовано као донација влада Бугарске, Швајцарске, домаћих компанија и невладиних организација, али мора се знати коме је у надлежност дато његово одржавање – навео је Перић.
 
Он је подсјетио да је дјечије игралиште под видео-надзором, те је нејасно због чега јавност није упозната ко је и због чега уклонио дрвену кућицу.


 
Перић је истакао да ће на наредној сједници Скупштине града Бијељина тражити од надлежног одјељења да буду планирана средства за реконструкцију дјечијег игралишта у градском парку током прољећа 2023. године.
 
- Уколико Град не буде могао да издвоји новац, тражићу да ми дозволе да лично обезбиједим нову кућицу или неку другу справу која ће најмлађима уљепшати боравак у парку. Потрудићу се да сазнам колико је средстава потребно и за реконструкцију цијелог игралишта, како би Клуб одборника РСС могао да дјелује и у том правцу – додао је Перић.


 
О проблему одржавања и реконструкције дјечијег игралишта у градском парку раније су се оглашавали и чланови Савјета Мјесне заједнице “Галац”, који су се у више наврата обраћали надлежним одјељењима у Градској управи града Бијељина.