БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ”: ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ”: ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА


Ломљењем славског колача, које је обавио епископ зворничко-тузлански Фотије са директором Болнице “Свети врачеви” и кумом славе, директором Електро- Бијељине Марком Михајловићем, обиљежена је крсна слава ове здравствене установе, Свети врачеви Козма и Дамјан.

Директор Болнице професор др Златко Максимовић, подсјетио је да је у период између двије славе много тога урађено у овој здравственој установи, да је набављено много савремене медицинске опреме, а да ће се тако наставити и даље.

- Покренуте су и бројне нове процедуре, имамо квалитетне запослене кадрове и квалитене сараднике, а све са циљем да корисници наших услуга буду задовољни. Имамо више од 600 запослених, од којих 200 љекара, више од 100 специјалиста, више од 20 субспецијалиста, око 60 доктора на специјализацији, а имамо ангажованих 18 универзитетских професора”, рекао је проф. др Максимовић.



Честитке запосленим у Болници упутио је професор др Небојша Тасић у име Института за кардиоваскулане болести Дедиње.

- Дугогодишња сарадња Института и Болнице је одлична, а оно што морам истаћи је да је све нас који радимо овај посао, императив здравље грађана. Ова здравствена установа на челу са проф. др Максимовићем је опредијељена је да улаже у знање, квалитет и здравствену заштиту грађана”, рекао је проф. др Тасић.

​Поводом славе, а на приједлог свих запослених, изабран је и награђен овогодишњи најбољи радник Болнице, а то је примаријус др Здравко Матковић, начелник Одјељења хирургије.  


Семберија инфо - О. Стјепановић