КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗБОГ СУМЊЕ ЗА ФАЛФИСИКОВАЊЕ ТЕНДЕРСКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗБОГ СУМЊЕ ЗА ФАЛФИСИКОВАЊЕ ТЕНДЕРСКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић поднио је Окружном jавном тужилаштву у Бијељини кривичну пријаву против Владана Симића, директора „SV COMPANY“ д.о.о. Трн, Лакташи, због постојања основа сумње да је у својству одговорног лица у „SV COMPANY“ д.о.о. Трн, Лакташи, у оквиру учествовања у јавној набавци робе која се односи на набавку инструмента за геодетско снимање GNSS/GPS, доставио копију спецификације, за коју постоји сумња да се ради о фалсификату, чиме су остварени елементи кривичног дјела Превара у привредном пословању из члана 272а. став 1, а у вези са кривичним дјелом Фалсификовање исправе из члана 347. став 1. Кривичног законика Републике Српске. 

У предметној јавној набaвци, приликом испоруке уређаја „GINTEC“ модел „G30Pro“ ова фирма је доставила копију спецификације, за коју постоји сумња да се ради о фалсификату. Упоређивањем спецификације која је пронађена на интернету и достављене спецификације од стране испоручиоца, откривено да је у дијелу који се односи на број канала уписан накнадно други број да би се задовољио услов тражен тендерском документацијом, те је на насловној страни прекривен дио који се односи на назив матичне плоче, која говори о броју канала, а све у сврху како би издејствовао да буде изабран као најповољнији понуђач.

Таквим поступањем би Град Бијељина лажним приказивањем чињеница, био доведен у заблуду да ту фирму изабере као најповољнију и тиме оствари противправну имовинску корист, односно, начини штету Граду Бијељина.