ОДРЖАНА РАДИОНИЦА ЗА ИЗРАДУ АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ СОЦИЈАЛНИХ УСЛУГА :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА РАДИОНИЦА ЗА ИЗРАДУ АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ СОЦИЈАЛНИХ УСЛУГА


Центар за интегративну инклузију Рома и Ромкиња „Отахарин”, организовао је данас у хотелу “Дрина”радионицу за израду Акционог плана за унапређење социјалних услуга Града Бијељина, на којој су учествовали представници надлежних институција и невладиних организација.
 
Циљ радионице је да се кроз наставак мулти-секторског дијалога и на основу Стратегије за развој Града Бијељина, дискутује о нацрту Акционог плана за унапређење социјалних услуга.



- Ово је друга радионица овог типа у Бијељини. Центар за интегративну инклузију Рома и Ромкиња „Отахарин”је у децембру прошле године, иницирао идеју да се на основу Стратегије за развој Града Бијељина, која између осталог предвиђа и унапређење социјалних услуга,развије и дефинише специфичан акциони план који ће бити усмјерен на то да се унаприједи социјална инклузија, кроз унапређење постојећих или оснивање нових социјалних услуга.



Ми смо кроз прву радионицу успјели да дефинишемо неке циљне групе којима се бавимо, а то су стара и изнемогла лица, дјеца са посебним потребама,особе са инвалидитетом, ромска национална мањина и жене које су жртве насиља у породици. Значи, те групе које су заиста у великом ризику да буду искључене, оне су већ искључене и управо тако и радимо на овом Акционом плану, тако што укључујемо све релавантне институције у Граду Бијељина али укључујемо и невладине организације које се баве проблематиком одређених искључених група. Наш циљ је данас, да кроз отварање овог дијалога у нешто ширем саставу, утврдимо који су то циљеви и поља дјеловања нашег Акционог плана, како би у наредном периоду ишли са његовом финализацијом “, истакла је Бојана Јовановић, програмска директорица Центра за интегративну инклузију Рома и Ромкиња „Отахарин”.


Семберија инфо - С. Николић