ГРАД БИЈЕЉИНА И ДНЕВНИ ЦЕНТАР ЗА ДЈЕЦУ У РИЗИКУ: САДНИЦЕ ЗА ЉЕПШУ И ЗДРАВИЈУ ЖИВОТНУ СРЕДИНУ :: Semberija INFO ::

 

ГРАД БИЈЕЉИНА И ДНЕВНИ ЦЕНТАР ЗА ДЈЕЦУ У РИЗИКУ: САДНИЦЕ ЗА ЉЕПШУ И ЗДРАВИЈУ ЖИВОТНУ СРЕДИНУ


У оквиру кампање “Грин Бијељина”, двориште Дневног центра за дјецу у ризику, оплемењено је са засађеним садницама, које су посадили представници Града Бијељина, Центра за социјални рад-Дневни центар за дјецу у ризику и дјечији вртић “Петар Пан”. Градоначелник Љубиша Петровић изразио је задовољство што је са малишанима био учесник акције.



- Ово је веома лијепа активност, јер малишане учимо о значају озелењавања града и здравој животној средини.  Градска управа је опредијељења да се активно укључи у све пројекте који могу допринијети да наш град буде мјесто гдје је чист ваздух са много зелених површина”, рекао је Петровић који је са малишанима посадио неколико садница. 

Анкица Тодоровић, шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције истакла је да се ова активност проводи у оквиру кампање “Озеленимо Бијељину заједно”, те да ће током новембра посадити 601 садницу.



- Поред садница засађених у Дневном центру за дјецу у ризику, садња се наставља у договору са школама. Наш циљ је да дјеца учествују у озелењавању града, да од малих ногу уче колико је то важно за здраву животну средину и здравље”, рекла је Тодоровићева.

Руководилац Дневног центра за дјецу у ризику Невена Јовановић, у изјави је рекла да су добили 106 садница, од којих је 100 садница ловор, вишње и шест украсних.

- Донација нам је веома значајна, јер у дворишту имамо башту, али још увијек немамо адекватну ограду због грађани користе наше двориште као пролаз, те смо више пута наишли на уништен засад. Значајно је и што су дјеца лично учествовала у садњи, јер на тај начин уче и схватају значај озелењавања животне средине”, рекла је Јовановићева. 


​Семберија инфо - О. Стјепановић