САМАРЏИЋ, ДНС: "ВЈЕЧНА СЛАВА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА" :: Semberija INFO ::

 

САМАРЏИЋ, ДНС: "ВЈЕЧНА СЛАВА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА"


Традиционална прослава крсне славе БОРС-а Брчко, Митровдан, обиљежена је парастосом погинулим припадницима 1. Посавске бригаде, полагањем вијенаца на споменик Српским браниоцима и свечаним ручком у хотелу Јелена у Брчком са почетком у 13 часова.
 
Свети Димитрије - Митровдан је велики српски светац, српска слава и један од најважнијих дана БОРС-а. На овај дан догодиле су се најславније и најчистије побједе, не само побједа Срба над онима који су нас напали, већ прије свега људска побједа, побједа људскости.
 
Свечаном чину присуствовали су чланови Борачке организације, мјештани Брчко Дистрикта и српске политичке партије међу којима је била и делегација ДНС-а Одбора дистрикта Брчко у саставу: Ђорђе Самарџић, Потпредсједник и Далибор Петровић, предсједник Организације младих.


 
Потпредсједник Одбора дистрикта Брчко, Ђорђе Самарџић, овим поводом изјављује: "Дух Светог Димитрија био је присутан у сваком погинулом борцу и рањенику. То је дух који је храбар, непоколебљив, дух пожртвовања, дух који каже да слобода нема цијену и који је неуништив. Треба да се боримо не само у рату, већ и у миру, на све могуће начине који су дозвољени, људски и културни, за слободу српског народа и за сјећање на наше погинуле борце. Једнако томе и за живот достојан човјека, свих грађана Републике Српске и Босне и Херцеговине. Нека Господ помогне да завлада мир и да се рат никада не понови. "