ГРАДСКА УПРАВА: АМБАСАДОРКА КРАЉЕВИНЕ ШПАНИЈЕ ПОСЈЕТИЛА БИЈЕЉИНУ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА: АМБАСАДОРКА КРАЉЕВИНЕ ШПАНИЈЕ ПОСЈЕТИЛА БИЈЕЉИНУ


Амбасадорка Краљевине Шпаније у БиХ Тереса Лизаранзу, са градоначелником Љубишом Петровићем и савјетником градоначелника Радославом Остојићем, разговарала је о бројним темама, а доминирао је разговор о култури, спорту и екологији.

- Изражавам захвалност амбасадорки Лизаранзу на посјети и интересовању за функционисању нашег града. Упознали смо је са економском ситуацијом у Бијељини, али и Републици Српској, изазовима који се односе на економске и енергетске сфере, буџетом града, системом  образовања,  о привлачењу домаћих и иностраних инвеститора, инфраструктурним пројектима на подручју града, о функционисању националних мањина у граду, о еколошким изазовима, о пољопривреди, култури, спорту и тд.”, рекао је градоначелник Љубиша Петровић. Он је нагласио да је Амбасада Шопаније у БиХ партнер Бијељине, те да ће се интензивно радити на његовању пријатељских односа. Амбасадорка Краљевине Шпаније у БиХ Тереса Лизаранзу истакла је да први пут у Бијељини уз опаску да јој се свидио трг испред објекта Градске управе. Она је у обраћању новинарима истакла да сматра да су локалне власти увијек на првој линији кад је у питању рјешавање потреба грађана и додала да су на састанку разговарали о бројним важним темама.



- Разговарали смо о разним темама и у мојоја земљи су убијеђени да БиХ, па тако и Бијељина, имају способност да проведу одговарајуће реформе које се односе на прикључивање ЕУ,  а морам додати да ме радује што се у овом граду полаже пажња екологији и планирају радити нови паркови. Такође смо разговарали о рјешавању проблема загађености ваздуха, како у БиХ, тако и у Бијељини, а тај  проблем требају рјешавати сви нивои власти. Било је говора и о економском развоју, о индустријског зони поред новог ауто-пута, о култури и бројним манифестацијама”, рекла је амбасадорка Лазаранзу и додала ће се у наредном периоду по многим питањима, остварити конкретна сарадња.