ГРАДОНАЧЕЛНИК ЉУБИША ПЕТРОВИЋ У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ “СТАРИ ГРАД” :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЉУБИША ПЕТРОВИЋ У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ “СТАРИ ГРАД”


Дошао сам да се упознам са проблемима с којима се суочавају грађани градске Мјесне заједнице “Стари град” и да договоримо шта можемо ријешити за петнаест дана, шта до краја ове календарске године, а шта ћемо рјешавати у наредној години, изјавио је градоначелник Љубиша Петровић приликом вечерашње посјете Мјесној заједници Стари град, једној од најмногољуднијих градских мјесних заједница.



Становници ове мјесне заједнице истакли су више проблема које је неопходно ријешавати у наредном периоду, почевши од проблема паркирања у стамбеном блоку који повезује три градске улице, недостатка уличне расвјете, проблема јавне хигијене, па до рјешавања проблема фасада на пет градских небодера.



Милорад Јовић, предсједник Савјета Мјесне заједнице “Стари град” истакао је да треба поћи од замјене улазних врата у просторије Мјесне заједнице, нагласивши да грађанима више не може у очи погледати, јер није испоштовано оно што је мјесецима раније договорено.
 

“Тражили смо асфалтирање неколико квадратних метара на неравном паркингу испред просторија Мјесне заједнице, па до асфалтирања мањих дионица у Солунској, у Улици Милоша Обилића и још неким улицама. Проблем нам представљају и стари објекти око којих се не косе и не уређују јавне површине”, истакао је Јовић.



Градоначелник Петровић је обећао да ће у наредној години око 1,2 милиона КМ бити утрошено у асфалтирање слијепих уличица и сокака у ужем градском језгру, тако да ће и проблеми становника “Старог града” до септембра наредне године бити ријешени. Извршиће се анализа, колико би коштала комплетна реконструкција великог паркинга у овој Мјесној заједници, с новом кишном канализацијом, имајући у виду оквирну процјену да би само за тај захват требало издвојити од 350.000 до 400.000 КМ из градског буџета. И грађани изражавају спремност да дјелимично учествују у рјешавању бројних инфраструктурних захвата, али им је, како рекоше, неопходна подршка и финансијска помоћ Градске управе.

(Семберија Инфо)