ЂУРЂЕВИЋ И ЛАЗАРЕВИЋ: УСПЈЕШНА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА РУРАЛНОГ РАЗВОЈА СЕМБЕРИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ЂУРЂЕВИЋ И ЛАЗАРЕВИЋ: УСПЈЕШНА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА РУРАЛНОГ РАЗВОЈА СЕМБЕРИЈЕ


На подручју Града Бијељина успјешно се реализују пројекти  Аграрног фонда који се односе на рурални развој, а захваљујући средствима Компензационог фонда и Влади Републике Српске, речено је на конференцији за новинаре коју су одржали предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић и директор Аграрног фонда Златан Лазаревић.

-До сада је урађено око 20 путних праваца на подручју Семберије, а до краја године биће урађено укупно око 60. То је оно што остаје нашим грађанима, а циљ и јесте да се ради у интересу свих грађана”, рекао је предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић који се захвалио Влади РС и Компензационом фонду на дозначеним средствима у износу од три милиона КМ. Он је такође похвалио и Аграрни фонд који је експресно провео све процедуре које су биле потребне, чиме су, како је истакао, “са 14 запослених показали како се може и треба радити”. Ђурђевић је нагласио да се сваки метар асфалта радио и ради искључиво на приједлог мјесне заједнице.

 
 
 Директор Аграног фонда Златан Лазаревић истакао је да је почетком године Аграрни фонд зацртао два правца дјеловања, први, да се задржи прошлогодишњи тренд и да се сви подстицаји благовремено исплате у максималном износу, а други, пројекат руралног развоја Семберије који се одвија успјешно.

-По подацима Аграрног фонда дошло је до повећања броја захтјева, тако је за тов телади прошле године било 279 захтјева, а ове године 345, за тов јуница прошле године је било 182 захтјева, а сад их је 229 и тд. По свим сегметима биљежимо повећан број захтјева, што ме радује, јер пољопривредници нису одустали од сточарске производње, која за себе веже ратарство и остале дјелатности. Мјере Владе РС су такође допринијеле да пољопривредници не одустају од пољопривредне производње, а подсјетићу да је почетни буџет ресорног министарства био 75 милиона КМ, а сад је 110 милиона КМ”, рекао је Лазаревић. Он је нагласио да је за протеклих тридесетак дана успјешно урађено асфалтирање у 15 мјесних заједница, које су имале по два или три захтјева, а у припреми за асфалтирање су и дионице у Броцу и Батковићу, што значи да ће до краја ове седмице бити окончан пројекта у 22 мјесне заједнице.

-Аграрни фонд је показао шта се може кад се хоће и кад се ради, а Градска управа је показала своју неспособност кад је у питању развој Семерије”, нагласио је Лазаревић и додао да сматра да је, како је рекао, “актуелна власт у Бијељини најгора у историји РС”.

-Градоначелник Љубиша Петровић се бави СНСД-ом и Коалицијом “Договор за Бијељину”, умјесто развојем града и потребама грађана”, закључио је Лазаревић.