ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БИЈЕЉИНА - ТРЕЋА ЈАВНА РАСПРАВА О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БИЈЕЉИНА - ТРЕЋА ЈАВНА РАСПРАВА О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА


У складу са Закључком Скупштине Града Бијељина од 19. октобра 2022. године, Одјељење за финансије одржало је данас, трећу планирану јаву расправу по нацрту Одлуке о ребалансу буџета за 2022. годину. На  трећој јавној расправи присуствовали су представници Савјета мјесних заједница на подручју Града Бијељина.

Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине истакао је да су новоизабрани предсједници мјесних заједница показали висок ниво ентузијазма за рјешавање проблема унутар својих мјесних заједница, те да су на даншњој јавној расправи донешена два закључка.



-Један од главних закључака данашње јавне расправе јесте да се подигне износ текуће помоћи мјесним заједницама. Ми смо у нацрту ребаланса буџета планирали 80.000 конвертибилних марака, а тај износ можда у приједлогу и подигнемо, иако је на усвајању буџета тај износ Градској управи смањен на 20.000 конвертибилних марака. То је један од првих закључака, јер је то је сасвим оправдано. Многе су потребе по мјесним заједницама које требају путем текуће помоћи да буду задовољене. Други закључак јесте тај,  да предсједници МЗ улажу велики труд и да би требало размотрити могућност увођења неких накнада, за најактивније или само за предсједнике МЗ, са чим се нису сложили сви испред мјесних заједница“, казао је Остојић.

(Семберија инфо)