ГРАДСКА УПРАВА: ЈАВНА РАСПРАВА О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА: ЈАВНА РАСПРАВА О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА


У складу са закључком Скупштине града, од 19. октобра, Одјељење за финансије проводи јавне расправе по Нацрту Одлуке о измјени Одлуке о ребалансу буџета за 2022. годину. Прва расправа односила се на ниже буџетске кориснике, јавна предузећа , јавне установе и друге субјекте чији је оснивач Град Бијељина и који се финансирају из буџета Града. Савјетник градоначелника Радослав Остојић, истакао је да су јавне расправе законска обавеза која се треба извршити у оквиру календара за усвајање ребаланса буџета, а да је рок за достављање примједби Одјељењу за финасије, 8. новембар.

-Ребалансом је планиран буџет у износу од 70. 043. 175 КМ, а увећање за 9.8 милиона КМ не одражава праву слику, јер средстав су опет недовољна да задовоље све захтјеве буџетских корисника. Трудимо се да их усвајамо по приоритетима и оправданости, тако да јавне расправе треба да имају конструктиван карактер. Свако треба да образложи примједбу и уколико је оправдана, биће уврштена у ребаланс буџета, који након тога иде у Министарство финансија, а потом на сједницу Скупштине града”, рекао је Остојић. Он је нагласио да би идеално било, уколико је могуће, да се унутар буџета корисника, изврше корекције.

-То би било идеално и такође би показало и одговорност према сопственом пословању, а уколико се то не успије, а примједбе које се доставе буду оправдане, средства се траже на позицијама других  буџетских корисника, што није популарно, јер потребе свих корисника су неупоредиво веће него што буџетски оквир то дозвољава”, нагласио је Остојић.

Семберија инфо