УОЧИ КРСНЕ СЛАВЕ УГЉЕВИКА ВАСИЛИЈЕ ПЕРИЋ: СЛОЖНО ДО УСПЈЕХА :: Semberija INFO ::

 

УОЧИ КРСНЕ СЛАВЕ УГЉЕВИКА ВАСИЛИЈЕ ПЕРИЋ: СЛОЖНО ДО УСПЈЕХА


Угљевик је остварио и остварује у посљедње двије деценије импонзантне резултате у развоју краја, али и развоју сваке куће, породице и домаћинства, поручио је начелник Угљевика Василије Перић на вечерашњој свечаној сједници Скупштине општине у поводу крсне славе Свете Петке Параскеве.

-Наша села, не само да су приближена граду, већ имају скоро све као и град. Али,не стајемо,јер је неопходно даље модернизовање свега што живот значи и стандард наших људи. Наши људи, њихов рад и живот, и подршка њима, из све снаге, наша је дужност, обавеза али и част.Овако диван, частан и вриједан народ то заслужује. То заслужују наши добри преци. То заслужују и наша млада покољења-рекао је Перић.

Славимо наше успјехе, успјехе наших људи, посебно младих, истакао је Перић.

Медаље и признања награђенима, поводом крсне славе општине Угљевик – Свете Петке, додијелили су начелник општине Василије Перић и предсједник Скупштине општине Зоран Лазић.



Удружење жена “Рудар” за истакнут хуманитарни рад добитник је повеље-општине Угљевик.

Предсједница Јелена Спасојевић захвалила је на признању и рекла да ово удружење броји активних 20 чланица које су посвећене  хуманитарном раду већ три године.

Златне медаље “Филип Вишњић” уручене су ученицима Марици Поповић, Дејану Тодоровић, Јовани Беновић и Драгани Димитрић.

Ову медаљу добили су и Драго Симић и Марина Цветановић из Лознице, као и Предраг Вујевић, Живан Рикић, Радинка Лукић, Ранко Ђокић и Миленко Наћић из Угљевика.Добитници златне значке за истакнут рад су Актив друштва добровољних давалаца крви „Перика Нешковић“, Д.о.о „Тарас“, Митровић Небојша, Рајо Петричевић и Маријана Митровић.

Сребрном значком одликовано је Коло српских сестара “Света Марија Магдалина” при храму Свете Петке Параскеве из Угљевика.