УОЧИ КРСНЕ СЛАВЕ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК ПАРАСТОС ЗА 301 ПОГИНУЛОГ БОРЦА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

УОЧИ КРСНЕ СЛАВЕ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК ПАРАСТОС ЗА 301 ПОГИНУЛОГ БОРЦА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


На градском тргу у Угљевику, уочи славе ове општине - Свете Петке Параскеве служен је парастос за 301 погинулог борца Војске Републике Српске из овога краја.

Пошту погинулим борцима одали су породице, саборци,  представници локалне власти, Борачке организације ове општине, Трећег пјешадијског Република Српска пука, Полицијске станице Угљевик и Рудника и термоелектране Угљевик и гости.



Предсједник општинске Борачке организације Јован Маринковић рекао је да слава, увијек започиње сјећањем на оне који су дали животе за слободу српског народа и Републику Српску.

-Вечерас смо се сабрали да се присјетимо оних који су животе дали за стварање Републике Српске и опстанак српског народа. Никад не смијемо заборавити погинуле борце Војске Републике Српске-рекао је Маринковић.

Начелник Угљевика Василије Перић истакао је да је дужност и обавеза свих да се сјећају погинулих бораца који су положили животе за Републику Српску.

-Изражавамо навеће поштовање породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и свим демобилисаним борцима Војске Републике Српске-рекао је Перић.