ПРОГРАМ ЗА ДЈЕЦУ У ГОДИНИ ПРЕД ПОЛАЗАК У ШКОЛУ :: Semberija INFO ::

 

ПРОГРАМ ЗА ДЈЕЦУ У ГОДИНИ ПРЕД ПОЛАЗАК У ШКОЛУ


На основу члана 36. Закона о предшколском васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске“ број 79/15 и 63/20 и 64/22) и на основу Позива Министарства просвјете и културе Републике Српске,  ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ расписује Јавни позив за упис дјеце у Програм за дјецу у години пред полазак у школу.

ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“  у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске, организује наведени програм у периоду од 1. марта до 31. маја 2023. године, сваког радног дана, у трајању од 3 сата у објектима вртића у Бијељини, Дворовима и Патковачи. Програм је намијењен дјеци која нису обухваћена ниједним видом организованог предшколског васпитања и образовања и која су према Закону о основном образовању обавезна да у основну школу крену од септембра 2023. године. У складу са Законом Министарство обезбјеђује средства за васпитно-образовни рад за реализацију наведеног Програма.

Пријаве ће се вршити свакога радног дана, почев од 01. до 25. новембра 2022. године од 7.00 до 15.00 часова у објекту „Мали принц“ (уз пријаву доставити извод из матичне књиге рођених дјетета), у Улици Светог Саве бр. 9. Све додатне информације могу се добити на број телефона 055/204-808.