БИЈЕЉИНА У ЗНАКУ НАЈМЛАЂИХ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА У ЗНАКУ НАЈМЛАЂИХ


У организацији Удружења „Глас младих европске Бијељине“ у великој сали Центра за културу „Семберија“, вечерас је започела дјечија манифестација „Разиграна јесен“.



Ово је седмо издање манифестације која у први план истиче наше најмлађе суграђане. Организатори су се побринули да, за разлику од претходних, приредба ове године траје четири дана. Учествоваће малишани из 17 предшколских установа са подручја Бијељине, Угљевика и Лопара.



Очекује се да ће око 700 малишана из Семберије имати прилику да осјете како је наступати пред препуном салом бијељинског Центра за културу.



-Приредба „Разиграна јесен“ има два циља. Један се састоји у нашем настојању да подржимо социјализацију дјеце предшколског узраста и приближимо ову популацију културним дешавањима у граду Бијељина. Кроз приредбу и ликовну изложбу коју ће дјеца припремити и поклонити грађанима Бијељине дјеца ће се социјализовати, ослободити за наступ пред публиком, дружити између себе. Други, јако важан циљ ове дјечије манифестације је хуманитарна акција у којој ће наши суграђани имати прилику да, играчкама, слаткишима или новцем купе неки од дјечијих ликовних радова. Активисти нашег Удружења ће прикупљени новац искористити за прављење одређеног броја хуманитарних пакета које ћемо, у сарадњи за Центром за социјални рад из Бијељине поклонити угроженим породицама на територији града Бијељина који имају малу дјецу“, рекао је Срђан Абаџић, предсједник Удружења грађана „Глас младих европске Бијељине“.



Вечерас, и наредне три вечери, у Бијељини је све у знаку најмлађих. Сваке вечери ће наступити малишани из четири или пет предшколских установа гдје је свака од њих спремила свој репертоар на тему „Наша планета“.

(Семберија инфо)