БИБЛИОТЕКА "ФИЛИП ВИШЊИЋ" И УДРУЖЕЊЕ "ГЕА": МИСЛИМО НА ВРИЈЕМЕ НА НАШЕ ЗДРАВЉЕ" :: Semberija INFO ::

 

БИБЛИОТЕКА "ФИЛИП ВИШЊИЋ" И УДРУЖЕЊЕ "ГЕА": МИСЛИМО НА ВРИЈЕМЕ НА НАШЕ ЗДРАВЉЕ"


Народна библиотека "Филип Вишњић" и Удружење жена обољелих од карцинома дојке "Геа", организовали су предавање "Мислимо на вријеме на наше здравље".

У име организатора, обратиле су се директор Библиотеке Жељана Арсеновић, а у име Удружења "Геа", Сања Дринић, које су истакле да је превенција изузетно значајна за сваку жену и да сви требамо радити  на буђењу свијести о неопходности редовних прегледа. Да је превенција од изузетног значаја,  нагласиле су  и др  Нела Митровић у име ЈЗУ Болница "Свети врачеви" и др Данијела Ђукин, директор Дома здравља.

Оне су истакле да превентивни прегледи имају веома значајно мјесто кад је у питању карцином дојке. Како су рекле, "обје здравствене установе раде како на превенцији, тако и на побољшању  квалитета услуга, које подразумијева и стручне кадрове и савремене медицинске апарате, те  апеловале на редовне прегледе.



Предавачи о значају редовоних прегледа, били су др Јела Алексић, радиолог, др Биљана Марјановић, онколог, др Милан Арсеновић, гинеколог, др Јелена Марић, радиолог и психолог Невена Шкорић.

(Семберија инфо)