КЛУБ ОДБОРНИКА СДС :: Semberija INFO ::

 

КЛУБ ОДБОРНИКА СДС


Скупштина Града Бијељинa је постала мјесто најприземније и најпростије употребе непристојних и недопустивих ријечи и поступака, за шта је најодговорнији Предсједник Скупштине.

Непрофесионалан је и пристрасан према одборницима своје странке, крши пословник и дозвољава неограничено излагање без упозорења, поступке непримјерне Скупштини, псовке и увреде упућене опозицији, а посебно Градоначелнику, које пристојни људи ни у уличном жаргону не би употријебили.

Мимо пословника је предложио закључак  у вези са Нацртом ребаланса, а ускратио је ријеч одборници СДС-а да каже своје мишљење о томе. Такође је онемогућио овлаштеном лицу из Одјељења за пољопривреду да каже своје мишљење и то се понавља често.

Прича о Нацрту буџета се свела на милион и тристо хиљада марака за лична примања у Градској управи због „великог броја запослених радника“ што тенденциозно понављају данима. Истина је да је тим Ребалансом предвиђено и  661.000 КМ за лична примања у установама и предузећима у којима  су Директори из скупштинске већине и то:

-Центар за социјални рад 190.000 КМ
-Вртић „Чика Јова Змај“ 267.000 КМ
-Центар за културу 82.000 КМ
-Музеј Семберије 4.000 КМ
-СКУД „Семберија“ 14.000 КМ
-Градско позориште 21.000 КМ
-Туристичка организација 41.000 КМ
-Развојна агенција 42.000 КМ

Због тога су  они подржали Ребаланс, а прећутали су да су Амандманима на буџет за 2022. годину управо тим предузећима и установама повећали износе за лична примања зa 725.300 KM, а ускратили Градској управи ту исту суму за исту намјену. НАПОМИЊЕМО, да су у 2021. години установе које се финансирају из градског буџета запослиле 67 нових радника, а на одборничко питање о броју новозапослених радника у овој години очекујемо одговор.

Сталном замјеном теза покушавају да обману јавност,  али ово што смо навели је провјерљива истина. Одборници опозиције имају право на исти третман у Скупштини, а Предсједник има обавезу да им то омогући, с тога изражавамо протест и упозорење и тражимо да се врати дигнитет Скупштини Града Бијељина.