ЛАЗАРЕВИЋ: ВОЉА НАРОДА ЈАСНА, АКО ШАРОВИЋ И БОРЕНОВИЋ ИМАЈУ ЧАСТИ ДАЋЕ ОСТАВКЕ :: Semberija INFO ::

 

ЛАЗАРЕВИЋ: ВОЉА НАРОДА ЈАСНА, АКО ШАРОВИЋ И БОРЕНОВИЋ ИМАЈУ ЧАСТИ ДАЋЕ ОСТАВКЕ


„Воља народа у Републици Српској је јасна и сада већ потврђена на два бројања - предсједник Републике Српске је Милорад Додик. Предсједницима СДС-а Мирку Шаровићу и ПДП-а Браниславу Бореновићу једино преостаје да сачувају бар мало достојанства и дају оставке због постизборног циркуса који су направили“, поручио је члан Предсједништва СНСД-а Бијељина Златан Лазаревић.

Он је напоменуо да су Шаровић и Бореновић постизборни циркус направили помоћу свог кадра у Централној изборној комисији БиХ, те додао да би разлог за оставке и њихове очајне политике које су заговарали претходних година.

"Сада је потпуно видљив фијаско намјера СДС-а и ПДП-а да уз помоћ страних фактора и неких приватних медија из Бијељине преправе или пониште изборну вољу грађана у Републици Српској", изјавио је Лазаревић новинарима.

Он је истакао да су два бројања гласова потврдила да је предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, а да је СНСД најјача политичка странка у Српској.

"Избори се сада могу понављати 10 пута и сваки пут ће разлика на страни Додика, Цвијановићеве и СНСД бити само већа. Српски народ тако функционише, не сагиње се, не савија, него воли и чува своју част. Најаве како ће поништити изборе за све нивое гласања у Републици Српској могу само изазвати још већи револт", сматра Лазаревић.

За Шаровићево тражење и, како каже, тихе најаве из ЦИК БиХ да би се Додику, а можда и СНСД-у могло забранити учешће на неким поновљеним изборима, Лазаревић је оцијенио да је ријеч о потпуно неодговорним изјавама које могу да само додатно револтирају народ и довести до процеса којих иницијатори или нису свјесни, или су довољно дрски да их игноришу.

"На терену, приликом радова на урбанизацији села Семберије, пришло ми је више од стотину људи који су одлучно питали када ћемо кренути на протесте у Бањалуку или у Сарајево. На питање зашто, добио сам одговор да су љути и желе да бране своју вољу, јер сматрају да је ово што ради опозиција потпуна дрскост", навео је Лазаревић.

Према његовим ријечима, опозиција овога или није свјесна, или слиједи нечије упуте надајући се да ће путем неких приватних медија успјети да изгурају своју причу.

"Ипак, разлика од 100.000 гласова за Цвијановићеву, 100.000 гласова за СНСД и 30.000 за Додика превелики су залогај за свакога, камоли за Шаровића, Бореновића, /Небојшу/ Вукановића и друге пропале политичаре или њихове кадрове у ЦИК-у БиХ", нагласио је Лазаревић.

Лазаревић истиче да је крајње вријеме да се признају резултати избора, крене у формирање институција Републике Српске и озбиљан рад у сусрет зими, која ће обиловати изазовима.