ОДВОЖЕЊЕ КАБАСТОГ ОТПАДА OД 24. ДО 30. ОКТОБРА :: Semberija INFO ::

 

ОДВОЖЕЊЕ КАБАСТОГ ОТПАДА OД 24. ДО 30. ОКТОБРА


АД „Комуналац“ Бијељина, ће у периоду од 24.10. до 30.10.2022. године у дане редовног одвоза комуналног отпада, по „Програму прикупљања и одвожења комуналног отпада из стамбених, пословних и других објеката на територији Града Бијељина за 2022. годину“, одвозити кабасти отпад (план је на линку: https://komunalacbn.com/info-centar/raspored-odvoza-komunalnog-otpada).

Суграђани непотребне кабасте ствари могу да оставе поред контејнера или посуда за одлагање комуналног отпада, одакле ће их екипе АД „Комуналац“ Бијељина уклонити. Акција одвоза се традиционално спроводи  у сарадњи са Градском управом Града Бијељина. Суграђани који располажу већим количинама отпада, треба да се јаве АД „Комуналац“ Бијељина на телефон 055/241-480, како би обавјестили екипе предузећа о количини отпада и локацији на којој ће га оставити. АД „Комуналац“ Бијељина апелује на суграђане да искористе ову акцију како се кабасти отпад не би гомилао на јавним површинама.
 
На овај начин се суграђанима омогућава да се на одговоран начин ријеше непотребних кабастих ствари. Тиме се спречава одлагање отпада на зелене и друге непредвиђене површине, а самим тим и формирање „дивљих депонија“.

Под кабастим отпадом подразумијевају се предмети који по својој величини, количини и саставу не спадају у категорију кућног комуналног отпада. То су најчешће дотрајали предмети из домаћинства, стари намјештај, дијелови санитарне опреме и слично. Крупним и кабастим отпадом се не сматра: ископани материјал, грађевински отпад, шут, шљака, пепео, остаци возила (каросерије) и слично.