Једногласно усвојена иницијатива одборника ДЕМОС-а Славише Вујановића :: Semberija INFO ::

 

Једногласно усвојена иницијатива одборника ДЕМОС-а Славише Вујановића


На данашњој сједници Скупштине града Бијељина, једногласно  је усвојена иницијатива одборника ДЕМОС-а Славише Вујановића, да се на подручју града Бијељина у основним школама, као посебном облику васпитно – образовног рада за ученике прве тријаде, организују продужени боравак, а у складу са Чланом 53. Закона о основном образовању и васпитању.

-Продужени боравак је посебан облик организованог васпито – образовног рада са ученицима у школи прије и/или након завршетка наставе који подразумијева подршку ученицима у остваривању планираних исхода учења кроз језичко – комуникацијске, математичко – логичке, социо - емоционалне, умјетничке и физичко – здравствене активности“, навео је Вујановић у својој иницијативи.

Као образложење, за подношење ове иницијативе, Вујановић је навео је да је савремени начин живота наметнуо дуже радно вријеме и онемогућио родитељима цјелодневну бригу  над дјецом и квалитетно употпуњавање слободног времена.

-Дјеца млађег школског узраста нису довољно самостала, да сама долазе и одлазе у школу и да без надзора проводе вријеме прије и послије наставе, ствара се потреба за допуном дјелатности основних школа, а у складу са Законом, као и просторним капацитетима основних школа на подручју града Бијељина“, образложио је своју иницијативу Вујановић.

Семберија инфо