Уручена рјешења за стипендије ученицима и студентима са подручја градa Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Уручена рјешења за стипендије ученицима и студентима са подручја градa Бијељина


Данас је у згради Градске управе, градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић уручио 20 рјешења за стипендије ученицима и студентима са подручја града Бијељина и седам рјешења за ученике са потешкоћама у развоју, а која су за већину њих преузели родитељи.

Градска управа Града Бијељина финансира укупно 152 стипендиста, а од њих 152, 37-оро стипендиста је са потешкоћама у развоју.

-Данашњих  20 нових рјешења која смо потписали, служе на част и понос родитеља и ученика који су данас били присутни. Истакао бих да ће  Град Бијељина у складу са буџетским оквиром за текућу годину, до краја године  издвојити 320.000 КМ укупно за све наше стипендисте. Оприједијели смо се да у складу са економском кризом и степеном инфлације, повећамо новчани износ, али и број стипендија, тако да смо износ стипендије за ученике генерација основих школа са досадашњих 110 КМ повећали на 125 КМ, такође повећали смо и стипендије за ученике са потешкоћама у развоју који су смјештени у специјализоване установе , са 165 КМ на 200 КМ, а за ученике који који су у категорији са потешкоћама у развоју а који нису смјештени у специјализоване установе са 110 КМ повећали на 150 КМ мјесечно. За студенте смо, такође, повећали стипендије, као и за ученике генерације средњих школа са досадашњих 220 КМ на 240 КМ“, истакао је градоначелник Петровић и додао да ће крајем октобра или у првој половини новембра ове године, бити расписан конкурс за додјелу стипендија за све студенте високошколских установа.

Лако Михаиловић, отац ученице Анђеле Михаиловић, која једна од ђака генерације основне школе и ученица Техничке школе „Михаило Пупин“ Бијељина, смјер информационе технологије, овом приликом се захвалио градоначелнику Љубиши Петровићу на стипедији и истакао да ово стипендија много значи за родитеље, јер ће им помоћи у даљем школовању, али и дјеци, јер она представља велику радост за њих.

Стефан Шушљик, стипендиста, средњу Техничку школу „Михаило Пупин“ у Бијељини смјер електричар завршио је као ђак генерације, а тренутно је ученик Средње школе у Зворнику, смјер техничар енергетике, истакао је да ће му стипендија бити велика помоћ у даљем школовању, иако је запослен у струци.
 

Славица Николић, мајка Милице Мићановић студенткиње Факултета техничких наука у Новом Саду, смјер инжењерски менаџмент, истакла је да је са економског аспекта стипендија велика помоћ, а са друге стране једно признање дјеци.
 

 
-Ово је признање дјеци, да се сав труд и рад кроз средњу и основну школу вреднује, али и да им да морални подстистицај за даљи рад. Надам се да ће ова дјеца наставити даље да се труде и раде вриједно, те да ће бити друштвено корисни овој заједници“, истакла је Николићева.

Семберија инфо