НАЈЗАПАЖЕНИЈЕ УЧЕШЋЕ ЉЕКАРА ИЗ БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ НА ИX КОНГРЕСУ КАРДИОЛОГА У САРАЈЕВУ :: Semberija INFO ::

 

НАЈЗАПАЖЕНИЈЕ УЧЕШЋЕ ЉЕКАРА ИЗ БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ НА ИX КОНГРЕСУ КАРДИОЛОГА У САРАЈЕВУ


Кардиолошки тим Болнице “Свети врачеви” предвођен директором ове здравствене установе проф. др Златком Максимовићем имао је значајно учешће на Деветом мађународном конгресу кардиолога одржаном од 13. До 16.октобра у Сарајеву у организацији Удружења кардиолога БиХ.

Конгрес је окупио еминентне стручњаке из БиХ, Републике Српске, Србије, Хрватске, Њемачке, Македоније, Словеније, Египта, Норвешке, САД-а, Турске и Енглеске који су изнијели најновија достигнућа у дијагностици, превенцији и терапији кардиоваскуларних обољења.



Бијељинска болница је на кардиолошком скупу у Сарајеву добила посебне похвале и признања за напредак у области кардиологије у протекле двије године.

Велику пажњу стручне јавности изазвало је предавање проф. др Лазара Ангелкова, шефа Пејсмејкер центра Болнице “Свети врачеви“, "Могућност криоаблације плућних вена у садашњости и будућности". Проф. Ангелков је говорио о примјени криоаблације у лијечењу атријалне фибрилације као одличној методи која се успјешно користи у бијељинској болници, а која показује знатне предности у односу на друге методе.

Искуства из бијељинске болнице у дијагностици и лијечењу пацијената са кардиолошким болестима, уз приказе случаја,  пренијели су др Александар Јањичић, начелник Одјељења за интернистичке гране  и др Владимир Ђурић, специјалиста интерне медицине и субспецијалсита кардиологије.



Напредак у области кардиологије у бијељинској болници представиљен је кроз рад проф. др Златка Максимовића, директора ове установе у којем је истакнут значај препознавања потреба становништва за лијечењем кардиолошких болести, затим улагање у опрему и знање, тимски рад И постигнуте резултате за потекле двије године.

Покровитељ Конгреса је Академија наука БиХ са активним учешћем Одбора за кардиоваскуларне болести.