ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“: ПОЧЕЛО ЈЕ СА ТЕНИСОМ... :: Semberija INFO ::

 

ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“: ПОЧЕЛО ЈЕ СА ТЕНИСОМ...


Током наредних пет дана, од 17. до 21. октобра ЈУ Дјечији вртић "Чика Јова Змај" ће уприличити велики број манифестација са циљем обиљежавања Недјеље здравог живота. Управа вртића је прије неколико година донијела одлуку  да једну радну недјељу посвете промоцији здравог живота. Тада је почела једна лијепа прича у којој васпитачи „Чика Јове“,  заједно са дјецом и родитељима, организују различите активности које се изводе са циљем формирања здравих животних навика код наших најмлађих суграђана.



-Јако је важна сарадња коју смо успоставили са родитељима наше дјеце. Данас смо имали „Спортски дан“ у којем је једну нашу вртићку групу посјетио тата једне дјевојчице који је тренер у Тениском клубу „АС“. Он је представио свој тренерски позив, одговарао на бројна дјечија питања а потом су сви заједно у дворишту вртића имали прилику да се опробају у бијелом спорту. Сарадња коју имамо са родитељима је константна током цијеле године али се у појединим периодима као што је овај она посебно интензивира“, рекла је Маја Пердан Илић, педагод Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“.



Поред спортских активности биће организоване и бројне радионице које ће популарисати културу здраве исхране. Тако ће малишани бити дијелом прича „Симпатично воће на изложбу хоће“, „Поврће је здрава храна, једимо га сваког дана“, „Ако желиш бити имун, исциједи један лимун“, „Моја шарена зимница“, „Здјела пуна витамина“... У оквиру Недјеље здравог живота биће обиљежен и 20. октобар - Свјетски дан јабуке а у петак, посљедњег дана овогодишње седмице посвећене развијању здравих животних навика биће уприличена и позоришна представа „Разиграно поврће“.

(Семберија инфо)