ХУМАНИТАРНО УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА „АРТА“: АДАПТИРАНЕ ПРОСТОРИЈЕ У ЗАНАТСКОМ ЦЕНТРУ :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИТАРНО УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА „АРТА“: АДАПТИРАНЕ ПРОСТОРИЈЕ У ЗАНАТСКОМ ЦЕНТРУ


На Међународни дан борбе против сиромаштва, 17. октобра, Хуманитарно удружење жена „Арта“, наставило је још активнији рад у адаптираним просторијама у Занатском центру иза Зелене пијаце. Предсједница удружења Радмила Симић је подсјетила да су од 2010. до 2019.године,  користили простор у близини Аутобуске станице, а након рушења објеката на тој локацији, три године су дијелили простор са још пет организација Коалиције „КОЛОСИ“ у Улици кнеза Милоша.



-Крајем маја ове године, потписали смо уговор са Градском управом о кориштењу простора у Нушићевој улици у Занатском центру иза Зелене пијаце, за који плаћамо режијске и пореске трошкове. Током љетних мјесеци смо адаптирали простор, а у радовима на адаптацији смо и сами значајно учествовали. Труд се исплатио и сада имамо функционалне просторије за активности са корисницима“, рекла је Симићева и подсјетила да Удружење од 1999. године, окупља дјецу и омладину са тешкоћама у развоју, особе са инавалидитетом, самохране родитеље, старе и социјално угрожене особе за које организују бесплатну исхрану, образовне садржаје, обуке и хуманитарну помоћ.

-Од 17. октобра, нашим корисницима су на располагању просторије у којима ћемо имати информатичку, сценску, хорску, ликовну, кројачку, плетачку и обуку израде украсних предмета, накита, веза, хеклања, спортске активности, социјалну инклузију, психолошке терапије, читање, описмењавање, изложбе и стручне третмане који доприносе опоравку особа са инвалидитетом, социјално и егзистенцијално угрожених, те остваривањем крајњег циља, запошљавања и самозапошљавања најосјетљивијих суграђана“, рекла је Симићева. Она је нагласила да је простор приступачан и довољно простран за извођење упоредних активности и обука, те подјелу хуманитарне помоћи. Симићева је рекла да у њиховом раду много значе донатори, локална заједница и медији.
-Надамо се да подршка неће изостати и да ће донатори и даље бити уз нас, јер имамо активних 420 чланова и више од 800 корисника“, нагласила је Симићева и додала да се помоћ публикује у илустрованој ревији за жену и породицу „МИРА“, која се бесплатно дистрибуира.