ПОТПИСАН СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ СИНДИКАТА РИТЕ УГЉЕВИК И ЈП ПЕУ "РЕСАВИЦА" - "ЦИЉ НАМ ЈЕ СТВАРАЊЕ БОЉИХ УСЛОВА ЗА РАДНИКЕ" :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ СИНДИКАТА РИТЕ УГЉЕВИК И ЈП ПЕУ "РЕСАВИЦА" - "ЦИЉ НАМ ЈЕ СТВАРАЊЕ БОЉИХ УСЛОВА ЗА РАДНИКЕ"


У Руднику и Термоелектрани у Угљевику данас је потписан Споразум о сарадњи Синдикалне организације РиТЕ Угљевик и Синдиката ЈП ПЕУ „Ресавица“.

Споразум су потписали предсједници Синдикалних организација Бобан Беновић и Небојша Милинковић.
Према ријечима Бобана Беновића, предсједника Синдикалне организације РиТЕ Угљевик, сврха овог споразума је заједничка сарадња ради стварања бољих услова за примјену свих инструмената синдикалне борбе.



„Споразум се односи на унапређење сарадње и размјену искустава са нашим синдикалним колегама из Србије, а све у циљу јачања синдикалне организованости и колективног преговорања. Желимо да позитивне примјере из Србије искористимо и код нас и на тај начин додатно унаприједимо рад Синдиката РиТЕ Угљевик”, објаснио је Беновић.

Предсједник Синдиката ЈП ПЕУ “Ресавица” Небојша Милинковић изразио је задовољство због потписивања споразума, који ће, како је додао, имати вишеструки значај за синдикалце у рудницима с обје стране Дрине.

”Због врсте посла која се у рудницима обавља, наш синдикат ставља акценат на безбиједност и здравље радника. Са колегама из Угљевика смо обишли површински коп и разговарали о томе на који начин додатно можемо побољшати синдикално дјеловање ради бољег остваривања права и заштите свих радника, у ком правцу смо и потписали данашњи споразум”, рекао је Милинковић.



Након потписивања споразума, за госте из Синдиката ЈП ПЕУ Ресавица организован је свечани ручак. Потом је услиједила посјета Руднику, у оквиру које су гости стекли увид у сам процес производње и услове рада.