ГРАДСКА УПРАВА:ПРОМОЦИЈА МИА ЧЕТ- БОТ АПЛИКАЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА:
ПРОМОЦИЈА МИА ЧЕТ- БОТ АПЛИКАЦИЈЕ


Представници Градске управе представили су дигиталну градску асистенткињу МИУ која доприноси проширењу система пружања услуга грађанима. Шеф кабинета градоначелника Младен Арсеновић  појаснио је да се на овај начин пружа бржа и ефикаснија услуга, тако што убрзава поступке и смањује потребу за одласком на више градских локација да би се завршили административни процеси.



-Преко апликације МИА, која је доступна 24 часа, седам дана у недјељи, путем Вајбера, Фејсбук Месинџера, као и путем веб странице Градске управе, можете  нпр. добити родни лист без чекања у реду, односно на кућну сдресу. Такође, путем ове апликације можете пријавити и комунални проблем, а можете добити и информације о прикупљању документације, информације о таксама, процесима и слично“, појаснио је Арсеновић. Шеф  Одсјека за локални и економски развој и европске интеграције Анкица Тодоровић, истакла је да грађани са овом апликацијом могу од куће доћи до родног листа, извода из матичне књиге вјенчаних, умрлих, увјерења о држављнству и тд.

-Тражени документ се испоручује на кућну адресу, а да бисте активирали МИА асистенткињу, потребно је само да на Виберу укуцате МИА Бијељина. Јавиће се одређена поља која омогућавају потребну услугу и кликом на ту услугу добијамо информације и све оно што је потребно да би се тражено реализовало, а потребни документ стиже на кућну адресу“, рекла је Тодоровићева. Она је подсјетила да је МИА дигитална асистенткиња у функцији већ одређен период и да је евидентно интересовање за њено кориштење.

-Наш циљ је да што више промовишемо овај начин комуникације, јер се смањују гужве, нема чекања испред шалтера, а грађани на кућну адресу добијају документацију која им је потребна. Захваљујући дигиталној асистенткињи МИА грађанима пружамо квалитетнију услугу и унапређујемо рад Градске администрације“; појаснила је Тодоровићева и истакла да су ово најсавременија технолошка рјешења за комуникацију и данас замјењују безброј корисничких сервиса у развијеном свијету..