Обиљежен Међународни дан просвјетних радника у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Обиљежен Међународни дан просвјетних радника у Бијељини


Вечерас је у свечаној сали „Москва“ у Етно селу Станишићи Бијељина у организацији Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске, регионалног одбора Бијељина организована , друго по реду Просветно синдикално вече, поводом обиљежавања Међународног дана просвјетних радника.

Драган Гњатић, предсједник Синдиката образовања, науке и културе РС, казао је да су се вечерас окупили да прикажу сву љепоту просвјетних радника, њиховог позива и занимања.
 

 -Кроз пригодан програм показаћемо Семберији, Мајевици и цијелој Републици Српској, да смо прави људи на правом мјесту и да заслужујемо да учимо и васпитавамо нашу дјецу, нашу омладину, да добијемо прије свега добре људе, а самим тим и добре стручњаке шта год они радили“, истакао је Гњатић.
 

Слободанка Дамјановић Гајић, предсједница регионалног Синдиката образовања, науке и културе РС, регија Бијељина рекла је да је „Вече просвјетних радника“ само једно у низу активности које синдикалне организације проводе поводом Међународног дана просвјетних радника.

-Поред активности, које се организују поводом Међународног дана учитеља, учитељи, односно синдикалне организације свакодневно воде борбу за бољи положај учитеља у друштву. Овом приликом, желим да најавим да ће се 18. октобра одржати још једно просвјетно вече, које ће бити организовано у Народној библиотеци „Филип Вишњић“ Бијељина у организацији регионалног Синдиката образовања, науке и културе и нашег колеге, учитеља, Милана Николића“, казала је Слободанка Дамјановић Гајић.
 

Срђан Дамјановић, професор на Факултету Пословне економије у Бијељини, рекао је да је просвјетно вече прилика да се размјене искуства везана за наставу и почетак наставе, те да се размотре и проблеми које свака школа има.

-У току претходне школске године, није било великог броја обољелих, али осјетиле су се посљедице короне у знању ученика. Код њих се осјетило „опуштање“ по питању наставе и знања које су ученици и студенти постигли. Ова година је, година тог опоравка и надамо се да ће бити боља, прије свега надамо се да неће бити тих пандемијских услова, као што је било у протеклом периоду“, истакао је професор Дамјановић.
 

Биљана Цвјетковић, професор енглеског и члан Синдиката, предсједница Синдиката Техничке школе „Михајло Пупин“ Бијељина и члан регионалног одбора, рекла је да су овогодишњи пети октобар прославили „квалитетном“ дискусијом и панелом у Бањалуци.

-На панелу се говорило о будућности образовања, али и о тренутном стању у образовању. Изнијели смо бројне проблеме и надамо се да ће власт Републике Српске, много више средстава и времена улагати у образовну политику Републике Српске и у кадар који се овдје образује и ради“, нагласила је Цвјетковићева.