Подршка пројектима Омладинске банке у Угљевику :: Semberija INFO ::

 

Подршка пројектима Омладинске банке у Угљевику


Општина Угљевик и Фондација “Мозаик” из Сарајева потписали су данас меморандум о сарадњи за 2023. до 2026. године за подршку програму Омладинске банке.

Прије потписивања меморандума презентовани су резултати Омладинске банке Угљевик за 2022. годину у којој су подржана четири пројекта и један микробизнис вриједности 12.000 КМ из ове подмајевичке општине.

Замјеница начелника Угљевика Вања Зекић изразила је задовољство потписивањем меморандума и нагласила да је овим споразумом дата прилика младима од 17. до 35. година да реализују своје идеје.

-Тиме се задовољавају заједнички али и лични циљеви, а посебно лични који су везани за креативност коју млади кроз овакве пројекте имају прилику да покажу-рекла је Зекићева.

Она је навела да ће овим споразумом општина Угљевик уложити 30.000 КМ у пројекте које ће презентовати суграђани.
Директор програма Омладинске банке Фондације “Мозаик” Жељко Пауковић оцијенио је сарадњу са општином Угљевик успјешном и навео да траје шест година.

-Ове године смо подржали програм Омладинске банке у 52 општине широм БиХ, више од 600 пројекта и 64 микробизниса, развијамо активизам али и предузетништво са свим конкретним пројектима-рекао је Пауковић.
Он је додао да млади људи кроз Омладинску банку имају прилику да ураде конкретне ствари у својим локалним заједницама.