ОБИЉЕЖАВАЊЕ СЕДМИЦЕ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА–БИЈЕЉИНА НАЈБОЉИ ПРИМЈЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖАВАЊЕ СЕДМИЦЕ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА–БИЈЕЉИНА НАЈБОЉИ ПРИМЈЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ


 
Данас је у Иновационом центру за одрживи развој  обиљежен почетак седмице одрживог развоја, на коме је поред представника Градске управе Града Бијељина, учествовао и предсједавајући Савјета за одрживи развој БиХ амбасадор Милош Прица.


​Још 2015. године, Уједињене нације дефинисале су 17 циљева одрживог развоја на глобалном нивоу и готово 170 подциљева који су сврстани у три велике области ,а то је економски развој, социјални развој и екологија.
Анкица Тодоровић, шеф  Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Градске управе Града Бијељина, истакла је да је Град Бијељина, једина локална заједница, која је ове године узела активно учешће у обиљежавању седмице одрживог развоја, јер представља примјер добре праксе у цијелој БиХ.

-Већ 2017. године смо кренули са промоцијом и организацијом радионице  одрживог развоја, јер смо препознали значај одрживог развоја за нашу локалну заједницу. Данас конкретно радимо на подизању свијести, кроз радионицу на тему локализација циљева одрживог развоја за запослене у Градској управи. Након тога , на шетелишту ћемо са грађанима Бијељине разговарати о одрживом развоју и објаснити им због чега је то значајно и на који начин сви можемо доприњети својим активизмом да остваримо један бољи и квалитетнији живот, како у нашем граду, тако и у цијелој држави. Једна од конкретних активности која је до сада реализована јесте и инклузивно игралиште за дјецу у Градском парку, које је урађено прије три године у партерству са екстерним фондовима, као и са приватним и невладиним сектором”,рекла је Анкица Тодоровић.

Предсједавајући Савјета за одрживи развој БиХ Амбасадор Милош Прица, је овом приликом  нагласио да без локалних заједница нема имплементације циљева одрживог развоја УН-а, те да је Бијељина већ годинама  најбољи примјер добре праксе, не само у нашој земљи, него и ван ње.