НАМИБИЈА ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ПРОИЗВОДЕ БИЈЕЉИНСКОГ „ЕЛВАКА“ :: Semberija INFO ::

 

НАМИБИЈА ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ПРОИЗВОДЕ БИЈЕЉИНСКОГ „ЕЛВАКА“


Делегација из Намибије посјетила је бијељинску фирму „Елвако МетПро“, гдје је са руководством овог предузећа разговарала о могућностима куповине технологије и обуке радника у вези са производњом модуларних контејнера.
 
Генерални директор предузећа „Елвако МетПро“ Драган Љубинковић појаснио је да је ријеч о контејнерима који могу да се користе за становање, те да посједују додатне елементе, попут генератора за струју, соларних електрана и пречишћивача за питку воду.
 
- „Елвако МетПро“ производи модуларне контејнере већ осам година, а наши купци су из Њемачке и других земаља ЕУ, док тренутно сарађујемо и са Енглеском. Њихова површина је од 13 до 15 метара квадратних, али их је могуће комбиновати и уклапати, те изградити читава насеља – истакао је Љубинковић.
 
Он је нагласио да ће „Елвако МетПро“ ускоро послати писмо намјере заинтересованој страни у Намибији, након чега слиједи одлазак тима стручњака из Бијељине у Африку.


 
- Транспорт контејнера до Намибије био би веома скуп, па је много извјесније да ћемо им продати наше пројекте, технологију и обучити њихове људе за рад – додао је Љубинковић.
 
Подсјетимо, „Елвако МетПро“ из Бијељине недавно је потписао и вишегодишњи уговор са државним предузећем из Италије „Терна“, вриједан око девет милиона КМ, у оквиру којег ће производити металне котуре за каблове.
 
Предузеће „Елвако МетПро“ тренутно запошљава нешто више од 100 радника, а нови уговори значиће и нова радна мјеста за становнике Семберије.