НАКОН ИНИЦИЈАТИВЕ ОДБОРНИКА ПЕРИЋА ПОСТАВЉЕНА СИГНАЛИЗАЦИЈА ИСПРЕД ВРТИЋА „ЧАРОЛИЈА“ :: Semberija INFO ::

 

НАКОН ИНИЦИЈАТИВЕ ОДБОРНИКА ПЕРИЋА ПОСТАВЉЕНА СИГНАЛИЗАЦИЈА ИСПРЕД ВРТИЋА „ЧАРОЛИЈА“


Испред Клуба за дјецу „Чаролија“, на магистралном путу који води од Бијељине ка Патковачи, постављена је саобраћајна сигнализација, чиме је родитељима и дјеци олакшан приступ овом објекту, те је умањена опасност од евентуалних саобраћајних незгода.
 
Иницијативу за постављање вибрационих трака и саобраћајних знакова упутио је Градској управи града Бијељина одборник Републичке странке Српске Данијел Перић крајем јуна, истичући да је ријеч о веома фреквентној дионици.
 
- Ово је пут који води ка Јањи и Зворнику, а вртић се налази уз саму магистралну дионицу. У разговору са родитељима и власницима клуба за дјецу сазнао сам да су се већ обраћали надлежнима, али конкретне одговоре нису добијали. Родитељи свакодневно довозе око седамдесеторо малишана, а проблем настаје када треба да се паркирају, испаркирају или једноставно пређу улицу – навео је Перић.
 
Он је истакао да је проблем, након постављања саобраћајне сигнализације, и даље дјелимично ријешен, јер су возачи ти који морају да буду свјесни да пролазе поред објекта у којем се налазе најмлађи и да сходно томе прилагоде брзину.
 
Власница Клуба за дјецу „Чаролија“ Ванина Терзић нагласила је да јој је драго што је одборник Данијел Перић помогао при реализацији наведене иницијативе, те да је све ријешено веома брзо.
 
- Васпитачи, родитељи, дјеца, сви ми више пута током дана прелазимо саобраћајницу и много нам значе и пјешачки прелаз, и вибрационе траке и  упозоравајући знакови. На овај начин су сигурно избјегнуте опасне ситуације које се могу догодити – закључила је Терзићева.