ЈАД КОЈИ ЧОВЈЕК САМ СЕБИ ЧИНИ :: Semberija INFO ::

 

ЈАД КОЈИ ЧОВЈЕК САМ СЕБИ ЧИНИ


У увјерењу да ће глас разума и савјест прорадити код свих људи један наш суграђанин послао је фотографије на којима се, како наводи, види сав јад који човјек чини сам себи.

Наиме, на градској периферији, код предузећа ,,Бијељина пут’', у околна језера и приобаље већ дужи период, како је написао суграђанин, депонује се разни отпад. Тако је формирана дивља депонија са које се у овим топлим данима шире непријатни мириси. Као посљедица таквог понашања, тврди наш суграђанин, раселила се и популација лабудова која је дужи период насељавала ова језера, а угрожен је и рибљи фонд, као и само природно окружење.
 

У Комуналној полицији су нам потврдили да знају за овај проблем и да се тај проблем понавља.
 
-Једино рјешење је да се тај простор огради и да убудуће нема приступа. У више наврата се са тог простора одвозио отпад, али нема сврхе, јер врло брзо ,,одговорни грађани’’ поново направе депонију’’, рекао Ратомир Драганић, начелник Комуналне полиције у БИјељини.
   
Да ће ускоро простор у близини ,,Бијељина – пута’’ бити ограђен потврђено нам је и у АД ,,Комуналац’’.
 

-Ми смо у више наврата чистили тај простор и одвозили сво смеће одатле, али без великог успјеха, јер се врло брзо све понавља. Планирали смо, да већ сутра поново тај простор очистимо, али једино трајно рјешење је ограђивање тог терена. То смо већ и договорили. Остаје нам само да прецизирамо још неке детаље’’, појаснили су за ,,Семберија инфо’’ у АД ,,Комуналац’’.