НОВЕ ПРОЦЕДУРЕ У ОФТАЛМОЛОГИЈИ – УГРАДЊА МУЛТИФОКАЛНИХ СОЧИВА :: Semberija INFO ::

 

НОВЕ ПРОЦЕДУРЕ У ОФТАЛМОЛОГИЈИ – УГРАДЊА МУЛТИФОКАЛНИХ СОЧИВА


Директор болнице „Свети врачеви“ професор др Златко Максимовић обишао је пацијента Миодрага Перића (60г.) из Бијељине којем су у бијељинској болници уграђена мултифокална сочива. Ово је нова, савремена процедура која је од сада доступна свима у нашој здравственој установи.

Уградњом мултифокалних сочива постиже се да се јасно виде и призори у даљини. Она се најчешће уграђују приликом операције катаракте, јер се операцијом катаракте и имплантацијом одговарајућих интраокуларних сочива, може кориговати и диоптрија.



- Мало је ријечи којима би изразио захвалност за оно што сам добио након ове интервенције... боје су се вратиле, вид изоштрио, не требају ми наочаре. Хвала свима, младој докторки Јешурић на стручности, ја њену руку нисам ни осјетио, професору Максимовићу који је имао разумијевања за наше потребе. Ова установа може да парира здравственим установама на западу. То одговорно тврдим", изјавио је Перић.

Начелница Одјељења за офталмологију др Далиборка Јешурић каже да је све више особа којима је ношење наочара досадило, а који немају катаракту. Они такодје могу уградити мултифокална сочива, на свој лични захтјев, у циљу кориговања диоптрије.

- Наш директор, проф. др Максимовић, омогућио нам је да саслушамо потребе наших пацијената, и да им пружимо нешто више, што се не може пружити у другим здравственим установама, рекла је др Јешурић која је урадила ову операцију.



- Још један доказ да се улагање у знање увијек исплати. Бијељинска болница има одличне љекаре и здравствене раднике, тако да ми и даље напредујемо. Са таквим здравственим радницима, поред других, успјели смо да учинимо и овај подвиг на офталмолошком одјељењу. Настављамо даље. Улажући у себе, улажемо у будућност, јер само здрав човјек може бити најкориснији прво себи па онда породици, а и држави, рекао је проф. др Максимовић.

Уградњом ових сочива, значајно се повећава квалитет живота, јер се њиховом уградњом уједно рјешавају проблеми са видом и за даљину и за близину (читање).
Хирургија се изводи у локалној анестезији капима, у трајању од свега неколико минута, минималног је реза (2 мм), без шава, без остајања у болници. 
Пацијенти на лични захтјев захтјев бирају ова сочива уз доплату од 400км.