ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“: Градски парк у Бијељини данас постао „Магична шума“ из најљепших бајки :: Semberija INFO ::

 

ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“: Градски парк у Бијељини данас постао „Магична шума“ из најљепших бајки


ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина
Градски парк у Бијељини данас je постао „Магична шума“ из најљепших бајки


У оквиру обиљежавања „Дјечије недјеље“, која ће трајати од трећег до деветог октобра, малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ данас су маскирани прошетали градским улицама, а у Градском парку у Бијељини уживали у маскенбалу и том приликом пролазницима дијелили поруке са њиховим правима.

Градски парк данас није изгледао као парк на који су сви грађани Бијељине навикли, него је он  изгледао као „магична шума“ из најљепших бајки, а све захваљујући малишанима Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“. „Магичном шумом“, односно Градским парком данас су одзвањали дјечији смијех и граја, а могле су се видјети раздрагане принцезе, виле, мале вјештице, по неки поштар, полицајац, пират, али и суперхерој...



Овогодишња „Дјечија недјеља“ обиљежава се под слоганом „По (дијели) радост, знање, љубав“, рекао је Славиша Вујановић, директор ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина.

- У правом смислу овогодишњег слогана ми желимо да подијелимо радост, љубав и знање са нашом дјецом. Кроз све активности, које реализујемо током ове недјеље трудимо се да дјеца усвоје нова знања о њиховим правима и о свему ономе што дијете треба да има у току свог дјетињства. Сврха „Дјечије недјеље“ јесте да, поред дјеце, упознамо све наше суграђане и све оне који на неки начин утичу на живот дјетета, да у сваком моменту морамо бити посвећени одрастању наше дјеце, јер су дјеца будућност свих нас. Трудили смо се да у склопу ове недјеље, организујемо велики број различитих активности у којима ће дјеца уживати“, истакао је Вујановић.

Он је додао, да ће у склопу обиљежавања „Дјечије недјеље“ реализовати велики број спортских активности, ликовне радионице, разговоре са дјецом на тему дјечијих права, те различите излете, представу, а све у циљу да на прави начин обиљеже њихову недјељу.


Семберија инфо - С. Ристановић