Парадом радости, знања и љубави малишани вртића „Драган и Зоран“ започели обиљежавање „Дјечије недјеље“ :: Semberija INFO ::

 

Парадом радости, знања и љубави малишани вртића „Драган и Зоран“ започели обиљежавање „Дјечије недјеље“


ПУ Дјечији вртић „Драган и Зоран“ Бијељина
Парадом радости, знања и љубави малишани вртића „Драган и Зоран“  започели обиљежавање „Дјечије недјеље“
 
На територији Републике Српске, прва недјеља октобра обиљежава се као „Дјечија недјеља“, а ове године се обиљежава под слоганом „По (дијели) радост, знање и љубав“, рекао је Горан Гашић, директор ПУ Дјечији вртић „Драган и Зоран“ Бијељина.



- Током 365 дана у току године, промовишемо дечија права, а прве недеље октобра то се посебно наглашава. Желео бих да истакнем, да поред тога што децу учимо која су њихова права и да су равноправни чланови овога друштва, не занемарујемо њихове обавезе и инсистирамо на испуњавању истих, а из њих проистичу и њихова права“, истакао је Гашић.

Малишани из Дјечијег вртића „Драган и Зоран“, обиљежавање „Дјечије недјеље“ започели су шетњом улицама града Бијељина и остављањем порука са њиховим правима испред Градске управе Града Бијељина.



- Данашњу шетњу смо назвали „Парада радости, знања и љубави“, ово је једна од најлепших поворки која ових дана пролази нашим градом. Испред Градске управе Града Бијељина, малишани су оставили поруке, са њиховим виђењем, њихових права“, казао је Горан Гашић и додао да су планирали велики број активности у току „Дјечије недјеље“, као што су излет у „Излетиште Љељенча“ за дјецу из средњих вртићких група, а за предшколце излет у Вуков Тршић, те посјете ПД „Семберија“ и Територијалној ватрогасној јединици Бијељина. За четвртак, планиран је одлазак у госте код  градоначелника Бијељине, Љубише Петровића, а у петак малишани ће бити гости у Народној библиотеци „Филип Вишњић“ Бијељина, гдје ће учествовати у једној радионици намјењеној њиховом узрасту и том приликом добити бесплатне чланске карте.


Семберија инфо - С. Ристановић