„ЕЛВАКО МЕТПРО“ ПОТПИСАО УГОВОР СА ИТАЛИЈАНИМА ВРИЈЕДАН ДЕВЕТ МИЛИОНА КМ, ПОСАО ЗА НОВИХ 15 РАДНИКА :: Semberija INFO ::

 

„ЕЛВАКО МЕТПРО“ ПОТПИСАО УГОВОР СА ИТАЛИЈАНИМА ВРИЈЕДАН ДЕВЕТ МИЛИОНА КМ, ПОСАО ЗА НОВИХ 15 РАДНИКА


Руководство предузећа „Елвако МетПро“ из Бијељине озваничило је данас почетак пословања са државном италијанском компанијом „Терна“ за коју ће производити металне котуре за каблове, а власник бијељинског предузећа Славенко Ристић изјавио је да је ријеч о послу вриједном око девет милиона конвертибилних марака, на период од три године.
 
- Овај уговор показује да смо имали исправну визију када смо улагали у нове машине и технологије, те обучавали људе. Сада ћемо имати потребу за запошљавањем нових 15 радника, а сваки посао са европским земљама отвара нам могућности за нове сарадње у будућности – рекао је Ристић.


 
Славенко Ристић, који је и кандидат на листи СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске, истакао је да ће се залагати да праг за улазак у систем ПДВ-а за мала предузећа буде повећан са 50 на 100 хиљада КМ, чиме би се подстакло отварање нових фирми и нових радних мјеста, те спријечило пословање на „црном тржишту“.
 
Генерални директор предузећа „Елвако МетПро“ Драган Љубинковић  нагласио је да је наведени тендер добијен на основу сарадње са једном швајцарском фирмом, коју је „Терна“ у међувремену откупила.


 
- Када су Италијани видјели квалитет производа које смо испоручивали Швајцарцима, одлучили су да наставимо сарадњу. Ово је прилика да асортиман наших производа пласирамо на свјетско тржиште и да са више самопоуздања наставимо још јаче и боље да развијамо „Елвако МетПро“ – навео је Љубинковић.
 
Он је додао да нови уговор који је потписао „Елвако МетПро“ даје прилику радницима из Бијељине да се запосле и остану у свом граду, са својим породицама, као и да остваре задовољавајућа финансијска примања, умјесто да напуштају Републику Српску и одлазе у земље западне Европе.