ДОБИТНИЦИ ПРИЗНАЊА НА СВЕЧАНОЈ СЈЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ДОБИТНИЦИ ПРИЗНАЊА НА СВЕЧАНОЈ СЈЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА


На свечаној сједници Скупштине уручена су бројна признања на основу Закључка Скупштине града.
Осим највишег признања додијељеног Епископу зворничко-тузланском Фотију, за немјерљив допринос развоју и очувању српске културе и духовности који је својим добротворним, књижевним и друштвено-корисним радом утицао на свеукупни друштвени живот Града Бијељина, додијељене су и медаље и значке града појединцима, предузећима и установама који су се у претходној години истакли својим радом и дјелима.



Златна медаља „Кнез Иво од Семберије“ припала је Турској агенцији за сарадњу и координацију (ТИКА) - за немјерљив допринос у заштити од учесталих поплава кроз финансирање бројних пројеката на територији града Бијељина, те обнову, очување и заштиту животне средине, имовине и живота становника Семберије, ДОО „САС“ из Прибоја за остварене резултате у области друштвене и корпоративне одговорности, проширење дјелатности и запослење нових радника, Душану Никићу из Бијељине, за изражен хуманизам, несебично пожртвовање у спасавању људи, борби за слободу и људско достојанство током ратних дешавања, као и Љубиши Јовановићу, власнику ДОО „Алфа и Омега“  и ресторана „Наутилус“ за изградњу моста који употпуњује туристичку понуду и својим изгледом доприноси љепшем и срећнијем живљењу свих грађана и посјетилаца Града Бијељине.

Сребрна медаља „Кнез Иво од Семберије“ додијељена је организација Швајцарском „Каритасу“ - за хуманитарни рад путем пројеката стамбеног збрињавања Рома и финасијску помоћ пружену за вријеме пандемије вируса КОВИД.
Бронзаном медаљом „Кнез Иво од Семберије“ награђено је Удружење пољопривредних произвођача села Семберије за унапређење пољопривредне производње и положаја пољопривредних произвођача на територији града Бијељина и Агенција за рачунарско програмирање „ИТ Медиа“ Дарко Стојановић с.п. Бијељина - за остарени привредни развој и запошљавање високо образовних кадрова на подручју Града Бијељина.

Златном меаљом „Филип Вишњић“ припала је проф. др Влади Симеуновићу из Бијељине - за дугогодишњи општепризнати рад и дјела у области образовања, који је својим несебичним залагањем, вршећи фунцију савјетника градоначелника Града Бијељина, обезбиједио преко двадесет милиона евра донаторских средстава за развојне пројекте у Бијељини, Горану Перкићу из Бијељине - за успјешан дугогодишњи рад у области културно-умјетничког стваралаштва и допринос на подручју кореографије који је остварио радећи у Српском културно-умјетничком друштву „Семберија“ и Oсновној школи „Кнез Иво од Семберије“ Бијељина - за изузетан рад са младима и допринос у области образовања, односно, резултате постигнуте у инфраструктурним пројектима.



Сребрна медаља „Филип Вишњић“  додијељена је  доктору Мирославу Дмитруку за успјешан дугогодишњи рад у области медицине и лично залагање при оснивању Службе за анестезију и реанимацију, док је бронзано одличје додијељено Сави Цвијетиновићу из Бијељине за општепризнат рад и дјела у области поезије.
 
Златном значком Града Бијељина постхумно су одликовани Радосава Рада Перић из Бијељине - за изузетан дугогодишњи рад на позицији педагога и психолога у Гимназији „Филип Вишњић“ у Бијељини, велики допринос у области друштвеног активизма и политике и функционисања локалне заједнице на дужности одборника Скупштине Града Бијељина у два мандата, доктор Зоран Трифковић из Бијељине - за изузетан допринос у области медицине и оториноларингологије, као и лично залагање за јачање локалне самоуправе као одборник Скупштине Града Бијељина у периоду од 2012. до 2014. године, као и  доктор Бранислав Шкобо из Бијељине - за истакнути рад у области медицине и изражену посвећеност према послу и пацијентима и личну пожртвованост у области здравствене његе.
Иста награда припала је и Клубу малог фудбала „Радник Сити“ из Бијељине - за изузетне резултате остварене на републичким такмичењима у футсалу и развоју спорта на нивоу локалне заједнице, Кошаркашком клубу „Будућност БН“ из Бијељине - за остварене изузетне спортске резултате, развој и афирмацију спорта на територији Града Бијељина, Цвијетину Павићу из Бијељине за лични успјешан рад и постигнут врхунски резултат у футсалу и промоцију спорта локалне заједнице и Дејану Кокорушу из Бијељине - за дугогодишњи кошаркашки рад и допринос развоју и промоцији спорта на територији Града Бијељина.
 
 
Семберија инфо